Saadet Partisi (SP) Devrek İlçe Teşkilatı, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldıran İsrail düzenlenen miting ile kınandı.
Saadet Partisi Devrek İlçe Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Alanı'nda İsrail'i protesto mitingi düzenlendi.
Gazze'ye insani yardım götüren gemilere operasyon düzenleyen İsrail'i kınamak için Cumhuriyet Alanı'nda toplanan az sayıda parti üyesi sloganlar atarak İsrail'e tepki gösterdi. SP Devrek İlçe Teşkilat Başkanı Hasan Öztürk, "Gemilere yapılan saldırı uluslar arası sularda gerçekleşmiştir. Gazze toprakları İsrail'e ait olmamakla birlikte saldırı ve sonrası da uluslar arası sularda gerçekleşmiştir. Gerçekleştirilen saldırıdan sonra İsrail'e karşı diplomatik bir cephenin oluşturulması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti acilen harekete geçilmelidir. Türkiye bu süreçte öncü rol oynamalıdır. Gemide şehit edilen kardeşlerimiz nasıl şehit edildi. Delillerin karartılması önlenmeli, hükümetimiz harekete geçerek gemilerin tarafsız ülkeye çekilerek mesele araştırılmalıdır.
İsrail'in bugüne kadar attığı her hukuksuz adımın hesabının sorulacağı günlere gelindigini görüyoruz. Şehit edilen kardeşlerimizin Allah mekanlarını cennet etsin ki o kardeşlerimizin kanları hürmetine, dünyanın dört bir yanındaki masum insanların çekmiş oldukları ızdıraplar son bulacaktır.
Bizler SP olarak bu adımları takipçisi olacağız. Bu sorun önemi artırarak devam ederken, şehit olan kardeşlerimize gani gani rahmet diliyorum. Geride kalan yakınlarına sabır diliyorum" dedi.