İsrail’in Gazze’ye yardım taşıyan gemiye yönelik yaptığı müdahale ve gemide yaşananların olumsuz etkisi, tüm dünyada olduğu Zonguldak’ın Kozlu Beldesi’nde hissediliyor. Tüm hazırlıkları tamamlanan Kozlu Kanalizasyon projesi, İsrail’in saldırı sonrası dondurulan AB hibe kredilerini bekliyor.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Kanalizasyon projesinin tüm hazırlıklarını tamamlanmasına rağmen İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemiye yönelik yaptığı saldırı nedeniyle başlanılamadığını söyledi. Saldırı sonrası tüm AB hibe kredilerinin donduğunu belirten Bektaş, “İsrail’in Gazze’ye yardım gemisine yaptığı insanlık dışı saldırı nedeniyle yerel yönetimler de etkilendi. AB hibe kredileri donduruldu. Kanalizasyon projesi için hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Biz tüm mahallerdeki kanalizasyonlarda gerekli düzenlemeleri yaptık. Alınacak kredi ile terslik bentleri yapılacak, arıtma sistemi kurulacak ve dere yatağı betonlanacak. Şimdi kredinin yüzde 61 oranında çıkması ihtimali var. Kredi ile ilgili olumlu sonuç aldığımızda çalışmalara başlayacağız” dedi.

HİBE KREDİSİ ÇIKMASA DA PROJE YAPILACAK
Krediye onay verilmemesi halinde de kanalizasyon projesini hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Bektaş, belediyenin borçlarını ödeyerek, başka yerlerden kredi bulacaklarını ifade etti. Bektaş, “Kredi çıkmasa da deremiz temiz akacak. Kendi yerel imkanlarımızla, önemli çalışmaları yaptık. Belki dere yatağına beton dökmeyiz, ama gerekli arıtma sistemini kurup, dereyi temizleyeceğiz. Zaten son dönemlerdeki arazi satışlarını da bu proje nedeniyle yapıyoruz. Toplam 16 trilyon borcumuz var. Arazi satışlarından ise 13 trilyon gelir hedefliyoruz. Borucumuzun çok önemli bir kısmını ödemiş olacağız. O zaman ayaklarımızın üstünde durabiliriz. İstediğimiz yerden istediğimiz kadar kredi bulup, bu işleri yapabiliriz. Bu projeyi de hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Başkan Bektaş, borçsuz, ayakları üstünde durabilen ve gelirleri olan bir belediye bırakacaklarını ve bu nedenle de kendisinden sonra görev yapacak belediye başkanının ise çok şanslı olacağını da ifade etti.