Kdz.Ereğli şehir merkezindeki en büyük camisi Ali Molla Camisi’nin açık olan bölümünün üzeri kapatılacak. Özellikle Cuma Namazı'nda kalabalık cemaatlere ev sahipliği yapan Ali Molla Camisi ile ilgili halktan gelen talepler üzerine belediye kolları sıvadı. Kent merkezindeki en büyük ibadethane olmasına rağmen önemli dini buluşmalarda kapasitesinin üzerinde Müslüman’ı ağırlayan Ali Molla Camisi’nin her iki yanındaki açık alanda da namaz kılınabiliyor. Ancak özellikle aşırı sıcak ve yağışlı günlerde, caminin dolması sebebiyle açık alanlarda namaz kılmak zorunda kalan vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

 

ASMA-GERME SİSTEMİYLE

AÇIK ALANIN ÜSTÜ KAPATILACAK

 

Bu sıkıntının giderilmesiyle ilgili gelen talepleri değerlendiren Karadeniz Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, sahil bandında bulunan amfi tiyatroda da uygulanacak olan asma-germe sistemli kapatma sisteminin benzerini Ali Molla Camisi’nde de kullanma kararı aldı.


ÇALIŞMALAR EN KISA SÜREDE BAŞLATILACAK

Ali Molla Camisi’nin etrafında gerçekleştirilecek olan kapatma çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Etem Özdemir, son dönemlerde vatandaşlar tarafından ısrarlı talepler sonucunda bu çalışmanın yapılmasının kararlaştırıldığını ifade ederek, asma-germe çalışmasının birkaç gün içinde başlatılacağı müjdesini verdi. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak vatandaştan gelen her istek ve talebi değerlemekle yükümlü olduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir, "Ali Molla Camii, özellikle Cuma namazlarında çok kalabalık oluyor. Caminin dolum kapasitesi cemaatin sayısını karşılayamadığı için de birçok vatandaşımız namazlarını dışarıda kılmak zorunda kalıyor. Özellikle yazın sıcağından kışın da yağmurundan vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyorlar. Bu sıkıntının giderilmesi yönündeki talepleri değerlendirerek en uygun çalışmanın asma-germe çalışması olduğuna karar verdik. Önümüzdeki ısa süre içinde kapatma çalışmalarımızı başlatarak tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.