Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, yaptığı açıklama ile AKP hükümetinin işsizlik sigorta fonunu amacının dışında kullandığını belirterek, "2002 yılında tek başına iktidar olan AKP hükümeti, yatırıma, üretime ve istihdama yönelik bir ekonomi politikası uygulayamamıştır" dedi.
Kahveci, "Özelleştirme adı altında cumhuriyetimizin dev kuruluşları haraç-mezat satılıp peşkeş çekilmiş, dış borcumuz 500 milyar doları aşmış; ama AKP iktidarı, yatırıma-üretime-istihdama yeterli kaynak aktarmamıştır. Milyonlarca insan işinden olmuş, açlığa, sefalete mahkum edilmiştir" diyen açıklamasında AKP'yi sert bir dille eleştirdi.
İşsizlik Sigorta Fonunun amacının dışında kullanılmasına tepki gösterecek tüm işçi sendikalarını desteklediklerini belirten Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, açıklamasında şunları kaydetti:

EKONOMİ ÇÖKME NOKTASINA GELDİ
"2002 yılında tek başına iktidar olan AKP 1hükümeti, yatırıma, üretime ve istihdama yönelik bir ekonomi politikası uygulayamamıştır. Zaten 2001 yılında önemli bir krizden geçen ekonomimiz, yaraları sarılmadan küresel ekonomik krizin de yoğun baskısıyla çökme noktasına gelmiştir. Büyüme sıfırın altında eksilerde seyrederken, işsizlik %20'lere yaklaşmış, ekonomimizdeki küçülme %14'ü bulmuş, bütçe açığı daha yılın ilk yarısında 25 milyar liraya varmıştır.
TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMAMAKTA
Ekonomik krizin ezip geçtiği, işsizliğin büyük boyutlara ulaştığı bu süreçte, AKP iktidarının İşsizlik Sigortası Fonu'ndaki 42 milyar lirayı, altyapı yatırımlarına ve GAP'a finansman olarak aktarmak için kanun çıkarmasını Eğitim-İş Sendikası olarak kınıyoruz. AKP hükümetinin 2002'den bu yana iktidar olduğu 7 yıllık süreçte GAP'a bir çivi bile çakmazken, şimdi uyguladığı ekonomik politikaların mağduru olan işsizlere ait İşsizlik Sigortası fonuna göz dikmesi işsizleri daha da matur edecektir. GAP'ı geliştirmenin yolu işsizlerin sigorta fonundan kaynak aktarmak değil, diğer bütçe gelirlerinden olmalıdır.
Özelleştirme adı altında cumhuriyetimizin dev kuruluşları haraç-mezat satılıp peşkeş çekilmiş, dış borcumuz 500 milyar doları aşmış; ama AKP iktidarı, yatırıma-üretime-istihdama yeterli kaynak aktarmamıştır. Milyonlarca insan işinden olmuş, açlığa, sefalete mahkum edilmiştir. İşsizlik bu ülkenin kanayan yarası haline gelmiştir. Ne yazık ki, tok açın halinden anlamamaktadır. Bu kanunla ve uygulama ile AKP iktidarı işsizlerin hakkına da göz dikmiştir.
ENDİŞE VERİCİ BİR GELİŞME
Daha önceki iktidarlar, MEYAK'ı,  KEY'i bütçe açıklarını kapatmak için kullandılar, AKP De İşsizlik Sigortası Fonu'nu aynı anlayışla kullanacak ve tasfiye edecektir. Bu emekçiler adına endişe verici bir gelişmedir.
Eğitim-İş olarak İşsizlik Sigortası Fonu'nun amacı dışında kullanılmasından AKP iktidarını bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz. Bu konuda işçi sendikalarımızın ve konfederasyonlarımızın verecekleri her türlü mücadeleyi de destekliyoruz."