Çaturoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Gökhasan Köyü mevkisinde devam eden Alaplı OSB'de alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İlçede devam eden çok önemli iki proje ile işsizliğin sona ereceğini ifade eden Çaturoğlu, şöyle konuştu:

 

"PARSELASYON ÇALIŞMALARI"

Alaplı'da istihdamı arttıracak işsizliği sona erdirecek çok önemli iki proje devam ediyor. Gökhasan Köyü mevkisinde altyapı çalışmaları devam eden OSB'de parselasyon çalışmaları tamamlandı. Şuandan tahsis aşamasındadır. Burası bittiği zaman önemli oranda bölgemize istihdam sağlayacaktır.

 

ÜRETİM PAKETİ HAZIRLIYORLAR

Diğer yandan Alaplı Çay boyu mevkisinde devam eden Islah OSB projesi devam ediyor. Zamanındabu alan için müracaat edilmiştik ancak o anki plan uymadığı için geri kalmıştı. Biz bunu sayın Bakanımız Faruk Özlü ile bir kaç kez görüştük. Onlar bir üretim paketi hazırlıyorlar. Bu üretim paketinde içerisinde üretimin ve istihdamın önünü açacak Türkiye'nin elini uluslararası arenada güçlendirecekbir çok şey var.

 

MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

Bunu içerisinde Alaplı'yı ilgilendiren bir konuda var. Şehir içlerinde kalan küçük sanayi siteleri ve onların içerisinde fabrikaların dışarıya taşınması ile ilgi çalışma var. Bir diğer tarafta ıslah OSB önünü açacak çalışmada bu paketin içerisinde olacak. Referandum sonra bu meclis gündemine gelecek. Bakanların imzasına açılmış durumda,OSB ve Islah OSB bölgeleri tamamlandığı zaman Alaplı işsizliği büyük oranda çözüme kavuşmuş olacak."

 


ÇİFT BAŞLILIK KALKACAK

16 Nisan tarihinde yapılacak halk oylaması kabul edildikten sonra çift başlılık ortadan kalkacağını, belirten Çaturoğlu, "Parlamenter sistemin en önemli aksaklıklarından bir tanesi çift başlılıktır. "15 yıldır AK Parti iktidarı var. Başbakanla Cumhurbaşkanı kavga etmiyor işte bu parlamenter demokrasini ne güzel sitem olduğunu gösteriyor bunu niye değiştiriyorsunuz." diyorlar.  15 yıldır bu ülkede siyasi istikrar varsa bu Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın olağan üstü liderliği sayesindedir. Geçmişi hatırlarsak Başbakanlarla Cumhurbaşkanları hep kavgalı olmuştur.  Bu sitemde 16 Nisandan sonra halk oylaması kabul edildikten sonra koalisyonlar tarih olacaktır. Koalisyonlar bu ülke için çok karlı işler değildir. Koalisyonlarda her kez kendi temsil kabiliyetlerinden çok bakanlık ister ve ortaya şartlar koyarlar biz bunları yaşadık. Milletvekili transferi artık olmayacak. Artık ülkenin o günlere geri dönme lüksü yoktur."