Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor.  Konuya ilişkin Posbıyık'ın Seçim Koordinasyon Merkezi'nden gönderilen açıklama şu şekilde:

ÖMERLİ
Beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte Ömerli’de halk toplantısı düzenleyen Posbıyık'a, bölge halkı tarafından görülmeye değer bir sevgi vardı. Gördüğü sevgi karşısında çok mutlu olan Posbıyık, ‘ben Ereğli halkının adayıyım, ben Ereğli’yi eski güzel günlerine kavuşturmak için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım’ dedi. Posbıyık; "Şuan da Ereğli Belediyesi 3 parçaya bölünmüş hiçbir karar çıkaramıyorlar. Hiçbir karar çıkmayınca da Ereğli duruyor işte.  Gençlerimiz dışarı gidiyor çalışmaya çok üzülüyorum. Biraz birlik ve beraberlik içinde olalım. Belediye Başkanlığı’nda partiye bakılmaz. Belediye Başkanlığı’nda lider ve tecrübeli adama bakılır. Nitekim Ereğli’nin 5 senede geldiği yeri görüyorsunuz. Çok iyi projeler hazırladık gençlerimiz ve çocuklarımız için. Ereğli’de hayali projeler değil yapılacak projeler ürettik. Ereğli’de trafik sıkıntısı olmayacak, Ereğli’de okuma sıkıntısı kalmayacak. Ereğli’de gençlerimiz için özel amatör spor kulüplerine çok ağırlık vereceğiz. Tiyatro, müzik, sinema gibi alanlar açacağız. Tersaneler arkasındaki taş ocaklarının olduğu yerde serbest bölge ilanı yapıyoruz. Proje hazırlandı. Burası aynı zamanda lojistik merkezi olacak. Antrepolar kurulacak oraya. İşsizliğin belini kıracağım. Ben Ereğli halkının adayıyım, ben Ereğli’yi eski güzel günlerine kavuşturmak için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım’’ şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ve beraberindeki meclis üyeleri halk toplantısının ardından Ömerli halkının alkışları eşliğinde seçim çalışmalarına devam etti.

ÖREN ZİYARETİ
Ören Mahalle Muhtarı Halil Sever, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,‘‘ Efsane başkanımız bizi hiç bir zaman bırakmadı ve yine yanımızda. İmar sorununu bekliyoruz. İşsizlik sorunumuz var. Yarım kalan yollarımız var. Başkanımız Ören’i bize nasıl bıraktıysa yine o şekilde kaldı.’’  şeklinde konuştu.
Posbıyık konuşmasına başlamadan önce Ören gençleri ‘Seninle Ören seninle dik dur’ tezahüratlarıyla Posbıyık’a olan sevgilerini gösterdiler. Gördüğü sevgi ve ilgiden dolayı çok mutlu olan Posbıyık ‘Ereğli’yi el ele verip hep beraber yönetmemiz lazım’’ dedi.
Posbıyık: ‘‘Hanımefendiler size borçlandım beni bu soğukta beklediniz. Hepinizden Allah razı olsun hemşerilerim. Özellikle hanımefendilere çok teşekkür ediyorum. Sizler benim bacılarım, kardeşlerim hepinizi çok seviyorum. Ben Ereğli halkına hayranım. Ereğli halkına sevdalıyım. Aşkım Ereğli diye bağırdığım zaman bunu hiç kimse siyaset olarak algılamasın. Yüreğimden gelen bir ses.  Ereğli halkına hizmet etmek için geliyorum. Ereğli’de moral bozukluğu var motivasyon bozukluğu var. Avrupa Ereğli’den bahsediyordu, Avrupa’dan ödüller getiriyordum ama şimdi Ereğli’den bahseden felan yok. Dünya’nın en güzel, Türkiye’nin en güzel kenti Kdz. Ereğli sanayi bölgesi olmasına rağmen çocuklarımıza iş veremiyoruz. Bakın ben siyaset yapmıyorum. Tecrübelerimi ve bilgilerimi size aktarıyorum. Artık Ereğli’yi ele ele verip hep beraber yönetmemiz lazım. Ereğli’yi bir buçuk iki senede ayağa kaldıracağız.’’ dedi. 
Posbıyık ve beraberindeki meclis üyeleri  ‘En büyük Başkan Bizim Başkan ‘ tezahüratlarıyla alandan ayrılıp seçim çalışmalarına devam etti.

ÖĞBERLER KÖYÜ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Kdz. Ereğli Öğberler Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Taytekin, ‘‘Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Başkan Adayı Halil Posbıyık’a derneğimize yapmış olduğu ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder. Çıktıkları bu yolda başarılar dilerim’’dedi.
‘Bu bölgede çok büyük sıkıntılar var’ diyen Posbıyık konuşmasında şu ifadelere yer verdi. "Tekrar söylüyorum buralara geliyorlar, insanları kışkırtıyorlar. Lütfen bunlara kanmayın. Daha evvel söylemiştim bu işleri biz çözeriz. Benim hayatım belediyecilikle geçti.1971 yılında mühendis oldum.Belediyeye Fen İşleri Müdürü olarak girdim ve ilk maaşımı Ereğli’den aldım. Türkiye’de belediyecilik konusunda uzmanım. Buraya ne yapılması gerektiğini iyi bilirim. Bunlar belediyeciliği bilmez. Bu işi biliyorum. Bu işin çözüm yollarını biliyorum. Bu işi bırakın ehline, bizde bu işleri yapalım.’’dedi ve yapacakları projeler hakkında dernek yöneticilerine bilgiler verdi.  Ziyaret karşılıklı görüş alışverişi ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi"