Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, gelen yoğun talep üzerine İŞKUR ve KOSGEB tarafından desteklenen Uygulamalı Yeni Girişimcilik Eğitim Kursunun ikincisini açtıklarını bildirdi.

Gelgeç, yaptığı açıklamada, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursunun ilk grubunda 25 kursiyerinin belge sahibi olduğunu söyledi.

Gelen yoğun talepler doğrultusunda 2'inci kurs açtıklarını bu kursa da 25 kişini katıldığını ifade eden Gelgeç,  "İşsizliğin en büyük çaresi girişimciliktir. Gecen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz kursumuzda 25 girişimci kursiyerimiz eğitim sonunda belgelerini teslim almışlardı.  Başvurular üzerine ikinci kursumuzu açmaya karar verdik. Alaplı Ziraat Odası Eğitim salonunda başlayan kursumuza  25 kursiyer katılıyor. Girişimcilik eğitimine katılan kursiyerler kurs sonunda KOSGEB'in 50 bin TL ye kadar olan hibe desteğinden faydalanabilecekler. KOSGEB tarafından girişimci adayların yaptıkları uygun harcamalara erkeklerde yüzde  70 bayanlarda  yüzde 90’nı hibe olarak verilecektir25 girişimci adayının 32 ders saati sürecek kurs sonunda kursiyerlere belgeleri verilecektir." diye konuştu.