İl Genel Meclis Üyeleri bölgenin en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirttiler.

 

Efe, “Hergün yaklaşık 100-150 kişi iş için bizi arıyor. Erdemir’in yüzde 35 maaş kesintisi kırsal kesimde tepki çekti. Bölgenin yaşadığı sıkıntıları çıkıp konuşan tek kişi Belediye Başkanımız Halil Posbıyık”

 

Gündoğdu, “Alaplı’ya 100 dönüme kurulması düşünülen çakıl ocağının red kararı alınmasına rağmen son toplantıda oyların yanlış sayıldığı gerekçesi ile itiraz edildi ama karar kesinleştiği için AKP’liler dediklerini yaptıramadı”

 

Tarakçı, “Elimizden geldiği kadar halkın sorunlarının çözümünde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin tamamen arkasındayız”

 

CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri Yılmaz Efe, Ali Tarakçı ve Kenan Gündoğdu gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek hem 18. kuruluş yıldönümünü kutladılar hemde yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verdiler.

Bölgenin en önemli sorunlarının başında işsizlik geldiğine dikkati çeken İl Genel Meclis Üyeleri, hemen hemen hergün yaklaşık 100 kişinin kendilerini iş için aradığını kırsal kesimde Erdemir’in maaşlarda yaptığı yüzde 35’lik kesintinin huzursuzluk yarattığına dikkati çektiler.

 

İŞSİZLİK ALDI BAŞINI GİDİYOR

Köylere gittiklerinde vatandaşların ilk sorduğu sorunun, “Bize ne zaman iş bulacaksınız?” olduğunu belirten İl Genel Meclis Üyelesi Yılmaz Efe, “Maalesef üzülerek belirtiyoruz ki AKP iktidarının ülkeyi getirdiği noktayı tüm çıplaklığı ile ortada. Bölgemizin olduğu gibi ülkemizde de en büyük problemlerin başında işsizlik gelmektedir. Bize hergün yaklaşık 100-150 kişi iş için talepte bulunuyor. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ama 10 günde bu rakam binleri geçiyor. Ülkemizin gözbebeği Erdemir’de işçilerin maaşlarında yapılan yüzde 35 kırsal kesimde de olumlu karşılanmadı. Vatandaşların sendikaya bu yaşananlardan ötürü tepkili olduğunu görüyoruz. İnsanımız yarınlara biraz daha umutsuz bakmaya başladılar ve ne acıdır ki kamuoyunda bu yaşananları anlatan halkı uyaran kamuoyu oluşturmaya çalışan belediye başkanımız Halil Posbıyık var. Ne sivil toplum örgütleri ne siyasiler ne de dernekler bu yaşananlar karşısında sessizliğini sürdürüyor” dedi.

 

KARAR KABUL EDİLDİ

CHP İl Genel Meclis Üyesi Kenan Gündoğdu’da geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısında yaşanan bir olaya dikkati çekerek, “4 Mayıs Pazartesi günü İl Genel Meclisinin olağan toplantısında, İl Özel İdare Yasasının 15. maddesinde kesinleşmiş kararı geriye almaya çalıştılar. Alınan karar Alaplı’da bir çakıl ocağının verilmesi ile ilgilidir. 100 Dönüm arazi çakıl ocağına tahsis edilecekti. Geçen ay gerçekleştirilen toplantıda 11-10 bu talep red edildi. O günkü toplantıda biz bunu yanlış saymışız dediler ve oylamanın 11-11 çıktığını belirttiler. Kesinleşmiş bir karar olduğunu belirterek itirazımı yaptık. İtirazımız doğrultusunda gündem tutanağının aynen kabulüne karar verildi. AKP İl Genel Meclis Üyesi Alaplılı Avukat Ali Coşkun’da bize bu konuda destek çıkmıştır” sözleri ile değerlendirdi.

 

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

CHP’nin kırsal kesimde sevilen isimlerinden İl Genel Meclis Üyesi Ali Tarakçı’da seçim öncesi verdikleri sözleri unutmadıklarını halkın her zaman yanında olmaya çalıştıklarını belirterek, “Halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Elimizden geldiği kadar halkın sorunlarının çözümünde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin tamamen arkasındayız”