İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Bülent Ecevit Üniversitesinin konuğu oldu. Orkestranın Merkez Kampüs Spor Salonunda verdiği Yılbaşı Özel Konseri, büyük beğeni ile izlendi.

Konsere, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Halûk GÜVEN, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Zonguldaklı sanatseverler katıldı.

Konsere gösterilen yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Orkestra Şefi Yrd. Doç. Dr. Hakan Şensoy, konuşmasının başlangıcında orkestrada Kontrabas sanatçısı olarak görev alan ve bir dönem Zonguldak’ta yaşayan Yaz Baltacıgil’i mikrofona davet etti. Baltacıgil, Zonguldak’ta olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek çok sevdiği bu şehirde konser vermenin tarifsiz bir mutluluk olduğunu söyledi.

Şef Hakan Şensoy konser sırasında her bir eser ve bestecisi hakkında bilgi verdi. Dvorjak, Grieg, Mozart, Tchaikovski’nin müzik dünyasında ulusalcı besteciler olarak anıldıklarını, yılbaşı konserinde özellikle bu bestecileri seçtiklerini söyleyen Şef Şensoy, çok sesliliğin anlamını açıkladıktan sonra orkestra, Ferit Tüzün’ün Esintiler adlı eserini seslendirdi. Şensoy eserin çok seslendirilmesinin anlamını eser sonunda bir kez daha vurguladı. Orkestra son eser olarak Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe’sini seslendirdi.

Konser sonunda izleyiciler orkestrayı dakikalarca ayakta alkışladılar ve bir eser daha istediler. Orkestra, Esintiler adlı eserin ‘Ha Bu Diyar’ adlı son bölümü ile izleyicilerin isteğini yerine getirdi.

Konser sonunda Orkestranın teşekkür plaketi Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından, Şef Hakan Şensoy’a takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Özer, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasını Bülent Ecevit Üniversitesinde görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, izleyicilere katılımları dolayısıyla teşekkür etti ve 2014 yılı için sağlık, mutluluk ve esenlik dileklerini iletti.