Türk Eğitim Derneği (TED) Kdz. Ereğli Koleji  Vakfı Özel  Lisesi Tiyatro Kulübü müzikli oyun “İstanbul Hatırası”nı sahneledi. Tarık Şerbetçioğlu’nun yazdığı ve İrem Yılmaz ile Gülşah Tombuloğlu’nun yönettiği oyun Erdemir Kültür Sitesi’nde TED öğrencileri ve velileri ile buluştu. Meddah Ali Amca’yı Baybora Akgül’ün oynadığı oyunda diğer roller şöyle paylaşıldı:

 

Ali; Ömer Gündüz, Varsenik; Aleyna Karadeniz, Hayganuş; İpek Ertaş, Namık; Eren  Nehrazoğlu, Şefika Hanım; Özge Aker, Sinistre; Arda Al, Levon; Orkun Tüfekçi, Beşir; Selim Aydemir, Hakkı-Sadık; Deniz Şakiroğulları, Fazilet Hala-Naciye Kalfa; Zeynep Şeker, Eleni-Yenge; Buse Kaya, Doktor-Anne; İrem Merkan.

 

Oyunda; dekoru Şeref Ünal ile Seda Anıl, müzik ve ses kayıtı Emrah Gümüş, Uğur Bostancı ile Nihan Çöklü, Işığı Hikmet Yıldırım, görüntü ve müzik yönetmenliğini Fatih Terekli, süflörlüğü  Denizay Taş ve köstümü İrem Tekstil yerine getirdi.

 

Ayakta alkışlanan oyunun finalinde seyircileri selamlamaya gelen öğrenciler, birbirlerinin isimlerini anons ederek tanıtırken, Okul  Müdürü Selim Arslankaya da çiçek verdi ve başarılarından dolayı kutladı.

Oyunun hikayesi ise “Hay-ı Hak” başlığıyla şöyle tanıtıldı:

 

Hak dostum hak diyelim. Evvel Hazirun-u selam edelim. İsim isme, cisim cisime, semt semte benzer. Yalan gerçek vakit geçer gidelim. Bir elinde sopa, diğerinde mendil, Meddah’ı huzura getirelim. Sağ ayağı azimse meddahın, sol ayağı sadakattir diyelim. Dünya görüşümüz vardır elbet deyip, arkamıza yaslanalım… El aman, bey yaman, bendeniz de anlatanların yalancısıyım aman. Duyduk Ali kulunuzdan bir hikaye, nakledelim istedik. Bilmeyiz doğru yalan. İstanbul Yeditepe etrafı deniz. Aktarırken sürç-i lisan edersem, affoluna bendeniz.  Efendim vakti zamanında Eski İstanbul’da, Laleli semtinde başlar hikayemiz… Ancak, şimdi hikayeyi anlatmak üzere,  hikayenin başkişisi olalım, kostüme bürünüp Ali  olarak görünelim.  1950 yılının temmuzunun 26. Gününde Üsküdar Slaacak’ta bir kahvehaneye gidelim. Bizzat hikayesini Ali kulunuzun ağzından aktaralım.