Kdz Ereğli CHP İlçe Yöneticisi Devrim Alkan İstanbul'da yaşanan sel felaketi nedeniyle yaptığı açıklamasında İstanbul Valisi ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanının görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini ifade etti.
Alkan, birkaç gün öncesinden sinyallerini veren sel felaketi için İstanbul'da hiçbir önlem alınmamasını eleştirerek,  "Duyarsızca tavırların sonucu milyonlarca liraya mal olurken ölen onlarca vatandaşımızda ihmalin kurbanı oldular" dedi.
Kdz Ereğli CHP İlçe Yöneticisi Devrim Alkan açıklamasında şunlara yer verdi:
"İstanbul da yıllardır beklenen afet, deprem değil sel felaketi oldu. Metropol şehri diye övündüğümüz dünya ülkelerinin şehirleriyle yarışan İstanbul bir günlük yağan yağmura teslim oldu. Ama şunu da bilmek gerekir. Her şeyden önemli bir gündü o gün çünkü milli maçımız vardı. Türkiye'nin gözü kulağı milli maçtaydı. Hatta bir gün öncesinden sözde Kürt açılımının gölgesinde dahi kalan kaybettiğimiz 8 ta ne şehit askerimizin hesabını kim verecek kime hesap sorulacak belli değil. Ama dediğimiz gibi milli maç vardı ve yine bir şeylerin üstü maç ile birlikte kapatıldı unutuldu.
AKP Hükümeti tarafından yeni bir politika haline gelen Cumhuriyetimizin güçlü ordusunu yıpratma ve tahrip etme senaryoları devam ederken. Metropol şehri dediğimiz İstanbul'da yardım ve kurtarma çalışmalarında bulunan yine Askerimiz oldu. Birkaç gün öncesinden sinyallerini veren sel felaketi için İstanbul da hiçbir önlem alınmaması, duyarsızca tavırların sonucu milyonlarca liraya mal olurken ölen onlarca vatandaşımızda ihmalin kurbanı oldular. Hatta daha da şaşırtıcı olanı bütün yetkililerin ağzından sanki ağız birliği yapılmışçasına çıkan sözleri sanırım kötü tabloyu zaten ortaya koyuyor. Hiçbir önlem alınmayan, felaket sonrası yetersiz kalan çalışmalar, beceriksizliklerin hesabını kim verecek kimden sorulacak sabırsızlıkla bekleyeceğiz. 1999 Gölcük depreminden sonra kurulan afet daire başkanlığı, İstanbul afet koordine merkezi neredeydi çok merak ediyoruz. Bu milletin üzerine depremi bahane ederek özel tüketim vergisini getirdiler, vatandaşın cebinden yok bu afet daire başkanlığı yok bu Kızılay payı yok bu şu fona yok bu fona diye alınan vergiler acaba olması gereken yerlere gidiyor mu?  
Bir an evvel İstanbul Valisi ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı görevlerinden istifa etmelidirler. Artık öle bir hale gelmiş ki bu toplum yanı başındaki cesetlere aldırış etmeden tabak çanak toplayan yağma zihniyeti hâkim kılmış.
İstanbul tüm yöneticileri ve kendini bilmez yağmacıları ile birlikte bu felakette sınıfta kalmıştır."