Zonguldak'ta TTK Karadon maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında ihmal olduğunu öne süren Emek Partisi üyeleri İstanbul Unkapanı'nda eylem yaptı. Emek Partisi üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Unkapanı'nda bulunan eski Tekel binası önünde toplandı. "Kaza değil, bu bir cinayet" şeklinde slogan atan grup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne yürüdü. "Ölümleri ve iş cinayetlerini durdurun" yazılı pankart taşıyan grup, Zonguldak'taki grizu patlamasında ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Basın açıklamasını yapan İl Başkanı Güven Gerçek, "Sadece madenlerde değil her alanda can güvenliğinin bulunmadığı, sendikasız çalışan işçiler adeta ölüme mahkum ediliyor. İş sağlığı ve çalışma koşulları hiçe sayılıyor. Denetimin yapıldığı veya yapılmış gibi gösterilen maden ocakları işçilere mezar oluyor.
Hükümet patlama olduktan sonra, ölümler yaşandıktan sonra sorumluluğu üstünden atmaya çalışarak akıl ve yol göstermektedir.
Sendikalar bu olayları sahiplenmeli. 26 Mayıs genel grevi bu geliş-melere güçlü bir yanıt olmalı. Tüm madenlerde işler durmalı, işçiler di-renişe geçmelidir" şeklinde konuştu.