*** Medyanın sorunlarının masaya yatırılacağı ve devletin ilgili kurumlarının da katılacağı yıl sonu değerlendirme toplantısı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin organizasyonu ile İstanbul'da yapılacak.

*** Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi H.Avni Mutlu, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve TGC Genel Başkanı Orhan Erinç'in konuşması ile başlayacak değerlendirme toplantısına TGC Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav, KGD Başkanı Atilla Öksüz ve TGC Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş da bölgemizi temsilen katılacak.

26-27 Kasım tarihlerinde Yerel Medya Projesi çerçevesinde sürdürülen eğitim seminerlerinin değerlendirileceği, yerel basının sorunlarının ele alınacağı ve Türkiye'nin pek çok bölgesinden gazetecilerin katılacağı "Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı" İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin organizasyonu ile İstanbul Taksim Nippon Otel'de yapılacak değerlendirme toplantısına Zonguldak'tan TGC İl Temsilcisi Osman Sav, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, Kdz.Ereğli'den TGC Kdz.Ereğli Temsilcisi ve Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş katılacak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi H.Avni Mutlu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'in konuşmaları ile başlayacak olan değerlendirme toplantısı 3 oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk bölümün yöneticiliğini Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç gerçekleştirirken, Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, "Medyada 1 yıllık ufuk turu", Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Altay, "Basın İlan Kurumu ve Medya" konularında değerlendirmede bulunacaklar. Vatan Gazetesi Yazarı Okay Gönensin'in söyleşisinin ardından ikinci oturuma geçilecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto'nun yöneteceği oturumda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Fikret İlkiz, "Basın ve Hukuk" konularına değinecek. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Serter'in konuşmasının ardından Cemiyet Başkanlarının görüş ve dileklerinin aktarılmasına geçilecek. Seçilecek 7 kişilik komisyon ortak deklarasyon hazırlarken geçtiğimiz yıl bu komisyona TGC Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş'da seçilmişti. Bir sonraki gün ise 09.30'da Turgay Olcayto'nun yönetiminde hazırlanan ortak deklarasyonun tartışılması ve okunup onaylanması görüşülecek. Saat 11.00'de ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, değerlendirme ve kapanış konuşması ile 2010 yılı Yıl Sonu Değerlendirme toplantısı tamamlanacak.
10.00-10.30 AÇIŞ KONUŞMALARI
- Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı
- Murat Karakaya, BasınYayın Enformasyon Gn. Müdürlüğü
- H. Avni Mutlu, Istanbul Valisi
- Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı
I. BÖLÜM
10.30-12.00 KONUŞMALAR
Yönetici: Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı
10.30-11.00  Nail Güreli, Milliyet Gazetesi Yazarı
Konu: "Medyada 1 Yıllık Ufuk Turu"
11.00-11.30 Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü
Konu: "Basın İlan Kurumu ve Medya"

11.30-11.45 Kahvearası

11.45-12.15 Konuk Konuşmacı: Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Yazarı
Konu: "Basın Özgürlüğü"
12.30-14.00 Öğle Yemeği

II. BÖLÜM
14.00-18.30 Yönetici: Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili 14.00-14.30 Fikret İlkiz, TGC Hukuk Danışmanı
Konu: "Basın ve Hukuk"
14.30-15.00 Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı
15.00-15.30 Ara
15.30-18.30 CEMİYET BAŞKANLARININ
GÖRÜŞ ve DİLEKLERİNİ AKTARMASI
19.00 Akşam Yemeği
27.11.2010,  Çarşamba
III. BÖLÜM
9.30-12.00 Yönetici: Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı
9.30-11.00   Hazırlanan Ortak Deklarasyonun tartışılması, okunup onaylanması
11.00-11.45 DEĞERLENDİRME ve KAPANIŞ
Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı
12.00          Öğle Yemeği
Kabul edilen ORTAK GÖRÜŞÜ bir basın bildirisi ile tüm yayın kuruluşlarına duyurulacak.