Ünlü ressam Evrim Yurteri son sergisini İstanbul'da açıyor.  Gazeteci-Yazar Nail Güreli'nin yaşam arkadaşı olan Yurteri'nin sergisi 13  Nisan Cumartesi günü Kadıköy'deki Caddebostan Kültür Merkezi'nde Saat 17.00'de Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Ressam Evrim Yurteri serginin açılışıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada duygularını şöyle dile getirdi:  Sanat da yaşam gibi bir yolculuk, aslında. Ona merhaba dediğimiz andan başlayarak yarattığımız gizemli, duygu yüklü yeni dünyada edindiğimiz birikim bağlamında evrilmek, yolculuğun temelini oluşturuyor.
Objelerin renkleriyle, biçimleriyle, formlarıyla oynayarak her parçasını dilediğim gibi göstermenin, özgür ve özgün olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Doğadan öykündüğüm natürmort, peyzaj figür… tüm yapıtlar benim oluyor.
Bu bağlamda ele aldığım konu, onu olduğu gibi yansıtmaktan öte olgunlaştıkça uyum v eyorum eşliğinde kişiselleştiriyor; desen, düş gücü ve gözlemlerimle harmanlanarak çoğunlukla geometrik öğelerle yaşam buluyor.
Seçtiğim renkler, heyecanlarımı… öfkelerimi… sevinçlerimi… üzüntülerimi… beni içeren araca dönüşüyor.
Fırçamın bazen ana eli gibi yumuşak, kimi zaman da taş gibi sert dokunuşlarıyla tüm duyguların paletimden sıçrayıp tuvale yansıyor; imgeselliğin tutsaklığından kurtuluyor ve merhaba diyor, özgürlüğe.