Gurbetteki Zonguldaklılar, İstanbul Zonguldaklılar Derneği’nin düzenlediği piknik şöleninde stres attı. Bu yıl beşincisi düzenlenen İstanbul Zonguldaklılar Derneği Piknik Şöleni ile birçok Zonguldaklı güzel bir Pazar günü yaşadı.
Piknik şölenine; DSP İstanbul Milletvekili Adayı Hikmet Kabuk, SP İstanbul Milletvekili Adayı Hayri Ayyıldız ile çeşitli ilçe partilerin yöneticileri, İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında Zonguldak adı altında faaliyet gösteren dernek başkanları ile yöneticileri, işadamları, akademisyenler, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda misafir katılırken, Zonguldak’tan beklenen isimlerin katılmaması dikkat çekti.
Organizasyonu düzenleyen Dernek Başkanı Orhan Bayraklı, düzenledikleri piknik şölenine katılan herkese ve desteklerinden dolayı Formina sahibi İbrahim Ece başta olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sundu. Bayraklı, desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu ve üyelerine ayrıca teşekkür etti.
Birliğin ve beraberliğin pekiştirilmesi için her yıl düzenlenen piknik şöleninin bir yenisini ekleyen Bayraklı, “Her yıl büyük organizasyonlar yaparak Zonguldaklıları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız bundan sonrada devam edecektir. Zonguldak için elimizden geleni yapmaya çalışırken bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.
İstanbul Zonguldaklılar Derneği Gençlik Kolları Başkanı Yasin Çoraoğlu ile Kadın Kolları Başkanı Cemile Bayraklı, yaptıkları konuşmalarda, Derneğe sahip çıkılmasını istediler.
Şölende, Zonguldak yöresine ait yemeklerin tanıtımı yanı sıra yöresel oyunlar katılanlar tarafından ilgiyle izlendi ayrıca çekiliş ve oyunlarda düzenlendi. Zonguldaklı sanatçılardan, Ramazan Aydemir, Fatma Metin, Sezgin Altın ve Ramazan Yağlıses, yöremize ait türküleriyle şarkılarıyla izleyenlere neşeli dakikalar yaşattılar.
Neşeli bir gün geçiren Zonguldaklılar böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Dernek Başkanı Orhan Bayraklı’yı ve emeği geçenleri tebrik ettiler.
Derneğin bundan sonraki organizasyonu, Eylül ya da Kasım ayında yapılacak olan işadamları toplantısı olduğu açıklandı

DERNEĞİN YENİ
AĞASI HAYRİ AYYILDIZ
Açık artırma ile belirlenen “Der-nek Ağası” geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda heyecanlıydı. Geçen senenin ağası olan Demokrat Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Köksal Toptan’dan devralarak, beş bin lira ile İstanbul Zonguldaklılar Derneği’nin yeni ağası Hayri Ayyıldız seçildi. SP İstanbul Milletvekili Adayı Ayyıldız, aynı zamanda İstanbul’da demir ticareti yapan Çaycumalı bir işadamı.