İstanbul Zonguldak Dernekler Federasyonu öncülüğünde muhteşem bir organizasyon ile Cumartesi günü Bağcılar Olimpik Spor Salonunda on binden fazla Zonguldaklı ve Zonguldak sevdalıları “Hasret Gecesin’de”  Zonguldak ruhunu yaşadı.  

 

Gecenin Sunumunu organizasyon Komitesi Başkanı Gurbet Altay ile Selma Aydın’ın yaptığı gece için, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Bir çok bakanın yanı sıra İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gelememelerinin üzerine gönderdikleri mesajları paylaşılırken,  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın konuşması Zonguldaklılar için düzenlenen bir sinevizyon (video görüntüsü) ile salondakiler tarafından izlendi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU
Zonguldak’tan katılanlarında olduğu geceye, Organizasyonun baş mimarlarından Zonguldak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi ile bu organizasyonda emeği geçen çok sayıda dernek başkanlarının yanı sıra, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Şallı, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Çaydeğirmeni Belediye  Başkanı Satılmış Gebeş, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağcırı, Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkan Vekili Şakir Şahin, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özhan Zonguldak İ.H.L Mezunları  Başkanı Hüdaverdi Şen, Devrek-Gökçebey Başkanı Cevdet Cin, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Duyar, TTK Maden Yüksek Mühendisi Sefa Elibol, Türkiye Taş Kömürü(TTK)  Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, Çaycuma Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Devrek Engelliler Derneği Başkanı Songül Malkoç, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Almanya’dan katılan Avrupa Çaycumalılar Dernek Başkanı Muhammet yiğit ile genel sekreter Mustafa Tığlı,  Gökçebey Belediyesi Zabıta Müdürü Vedat Öztürk, Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Zonguldak Kömürspor  yönetiminden Zeki Çolak, Zonguldakspor’un eski Başkanı  İşadamı İsmail Recai Şanlı, Sanatçı organizatörü Fazilet Batur, Akademisyenler çok sayıda belde başkanları, dernek başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, yazarlar, sanatçılar ve çok sayıda misafirler katıldı.

 

TİYATRO GÖSTERİSİ ALKIŞ ALDI
Binlerce Zonguldaklı ve Zonguldak sevdalıları tarafından doldurulan Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen “Zonguldaklılar Hasret Gecesi” bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, Zonguldak adına her şeyin yaşandığı gecede tiyatro gösterisi katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen tiyatro gösteri Zonguldak’ta kız isteme, anne ile çocuğun ardında bıraktığı bir babanın kömür ocağına giriş anı duygulu sahnelerdi. 

 

İLK DEFA DÜZENLENDİ
Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Kiremitçi, öncelikle protokoldekilere daha sonra konuklarını selamladı. Kiremitçi, Gurbetteki Zonguldaklılar adına bu kadar kalabalık bir ortam oluşturdukları için çok mutlu olduğunu söyledi. İlk defa büyük bir gece düzenlendiğini hatırlatan kiremitçi konuşmasının sonunda İstanbul ve çevre illerdeki Zonguldak adı altında kurulan yirminin üzerinde dernek başkanlarını yanına alarak ellerini kenetleyerek havaya kaldırdılar ve birlik beraberlik örneği gösterdiler. Katılanlar tarafından büyük takdirle alkışlanan sahne alanındaki başkanlar, alandakilere sevgi dolu mesajlar iletti. Kiremitçi ve ekibi katılanlara emeği geçenlere herkese teşekkür ettiler. 

 

SANATÇILAR COŞTURDU
“Zonguldaklılar Hasret Gecesi” gurbetteki Zonguldaklılar için gerçekten hasret giderme adını görülmeye değerdi. Sırasıyla, Orhan Hakalmaz, Ramazan Aydemir ve Ramazan Çelik sahne aldılar. Orhan Hakalmaz’ın türküleri katılanlar tarafından hep bir ağızdan söylenerek kat alkış aldı. Ramazan Aydemir ile Ramazan Çelik sahne almasıyla hareketli şarkılarıyla birlikle Zonguldaklıları mest etti. 

 

SPONSORLARA ÖDÜL
Organizasyonda birçok kişilerin emekleri unutulmadı. Emeği geçenlere madenci heykeli takdim edilenler arasında Zonguldak ve İstanbul’dan katılanlardı. “Zonguldaklılar Hasret Gecesi” büyük bir coşku içerisinde başlayıp aynı şekilde devam etti ve katılımcılardan tam not alarak sona erdi. Bir sonraki etkinlikte buluşmak istediklerini belirten Zonguldaklılar emeği geçenleri tebrik ettiler.