Mali Hizmetler, Yazı İşleri, Özel Kalem, İtfaiye, Bilgi İşlem Müdürlüğü ile Ereğli Belediyesi Baştabip Hizmetleri'nin 2012 yılı içerisinde gerçekleştirmek istediği projeler belediye meclisinin onayı ile kabul edildi.

 

2012 Yılı bütçesini 81 milyon 200 bin TL olarak belirleyen Kdz.Ereğli Belediyesi'nde, müdürlüklerin 2012 yılı hedefleri de meclis üyelerinin onayı ile kabul edilmişti. Ereğli Belediye Meclisi'nde onaylanan diğer müdürlüklerin projelerini de detayları ile kamuoyuna aktarmaya devam ediyoruz. 

 

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

Mali Hizmetler Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde: Mevzuat ve işleyiş gereği, bütün kanunların, yönetmelik, tebliğ gibi takibinin yapılarak ve anında güncelleştirilerek uygulanmasının sağlanması. Hizmet alanının geniş, kaynakların ise kıt olmasından dolayı, kaynakların paydaşlarımızla belirli bir plan dahilinde en iyi şekilde değerlendirilerek bütçede dağılımı yapıp ödeneklerin günlük takibinin yapılıp kaynakların daha etkili, disiplinli ve verimli kullanılmasının sağlanması. Kayıtların güvenilir, şeffaf, hesap verilebilir, en hızlı şekilde raporlanıp analiz edilebilir tutulmasını sağlamak ve diğer birimleri yönlendirip üst yöneticinin bilgilendirilmesi amaçları ile stratejik plana uygun performansa dayalı bütçenin yapılması, performans dayalı faaliyet raporunun hazırlanması ve teknolojik gelişmelerin takip edilerek bunun ile ilgili yazılım alınması. Tüm harcama birimlerinden gelen harcama belgelerinin süratle ön mali kontrollerinin yapılarak tahakkukların doğru bir şekilde yapılmasının sağlanması, muhasebe kayıtlarının güncel olarak tutulması en hızlı şekilde raporlanıp analiz edilebilir hale getirilmesi. Tüm mükelleflerin ve ticarethanelerin taranması. Güncellenen ve değişen mevzuata göre personelin eğitim almasının sağlanması yönetişim ve halkla ilişkiler eğitimlerinin aldırılmasının sağlanması.

 

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde: Kurumun her türlü insan kaynaklarının 657 sayılı Devlet Memurları kanunu ve 4857 sayılı iş kanunu ile 22.04.2006 tarihinde yürürlüğe giren Norm Kadro ilke ve standartlarına ilişkin esaslar çerçevesinde personel temin edilmesi ve personelin ilgili tüm hizmet birimlerine dağılımını sağlamak, uzun seneler sağlıklı bilgilere ulaşmak için bilgisayar ortamında personel dosyalarını daha düzenli tutmak, raporlamak ve her türlü yazışmaları en iyi şekilde zamanında yaparak tüm personelin eğitimini düzenlemek, çalışma verimini, performans ve motivasyonunu artırıcı düzenlemelerin yapılması. Personel politikasının belirlenmesi yönünde çalışmalar yapılması ve önerilerde amacı ile norm kadro ilke ve standartlarına ilişkin esaslar çerçevesinde personelin birimler arasında dağılımını sağlamak, eksik personelin tamamlanması için çalışmaların yapılması. Tüm çalışanların eğitim planlamasını sağlamak, personelin performansını ve motivasyonunun arttırılmasının sağlanması.

 

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ

Özel Kalem Müdürlüğü'nün 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde: 5393 sayılı Belediye Kanunu ve diğer mevzuatların verdiği görevlerin yerine getirilmesi için tüm birimler ile kurumlar arasında daha etkili iletişim ve koordinasyonun sağlanması ve yürütülmesi amacıyla ilçede yaşayan yoksul ve muhtaç ailelere yardımda bulunmak. Eğitim semineri düzenlemek veya düzenlenen eğitimlere katılımları sağlamak.

 

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ

İtfaiye Müdürlüğü'nün 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde: Afetlere etkili bir şekilde müdahale edilerek can ve mal kayıplarının asgari düzeyde tutulmasına yönelik olarak itfaiye teşkilatının her türlü imkan ve kabiliyetleri ile yönetim ve işletim sistemlerini uluslar arası standartlara ulaştırmak, afet ve yangınlar konusunda toplumsal bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması amacı ile itfaiye personelinin yurt içi ve dışı eğitim faaliyetleri çalışması. İlçede tehlikeli madde üreten satış yapan işyerleri ve fabrika tesislerini denetlemek yangın hakkında eğitim verilmesi. Yeni 1 adet ilave itfaiye hizmet binasının ilçeye kazandırılması. Gönüllü itfaiyecilik projesinin gerçekleştirilmesini sağlamak.

 

BAŞTABİPLİĞİ HİZMETLERLİ

Belediye Baştabipliği Hizmetlerinin 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde: Halkın ihtiyaç ve beklentilerine uygun kanun ve kurallara saygılı çağdaş yaşamın gerekleriyle dürüstlük, gizlilik ve çalışkanlık ilkelerine uyumlu ulaşılabilir ve verimli bir şekilde kaliteli sağlık hizmeti sunarak Ereğli halkının yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Performans hedeflerinde ise işyerlerinin denetlenmesi. İlkyardım yönetmeliğine uygun olarak ilk yardım kursu verilmesi. Belediye personelinin tahlil ve filmlerinin takibinin yapılması. Halkımıza belirli ölçülerde sağlık hizmeti vermek. Mevcut otomasyon sisteminin düzenli olarak bakımının yapılması.

 

BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ

Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün 2012 Yılı Performans Hedeflerinde meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle hayata geçirilmesi hedeflenen projeler ise şu şekilde: Belediyenin bilgi işlem sistemi sayısal veri alt yapısının yenilemek otomasyon sisteminin tüm müdürlüklerde kullanılırlığını arttırarak, verilerin güvenilir, kesintisiz ve teknolojik standartlarda çalışmasını sağlamak. Halkın belediye hizmetlerinden en hızlı ve pratik yollardan erişimini sağlayarak vatandaş odaklı hizmetlerin geliştirilmesini ve bu kapsamda personel ve vatandaşa eğitim verilmesini sağlamak amaçlanıyor. Hedeflerde ise web sayfasının güncellenerek, vatandaş için kolaylaştırılması, tanıtımının yapılması.