Bazı adaylar toplu iğnesine kadar mal varlığını açıklarken, bazıları ise açıklamak istemedi. Bazı partilerin adayları üzerinde kayıtlı hiç bir şey çıkmazken, TKP, DSP, DP, BBP, Cumhuriyet Güçbirliği Adayı Mehmet Akkaya malvarlıklarını açıklayarak “temiz siyaset” adına topluma önemli bir mesaj verdiler. İşte Zonguldak’ta yayınlanan Halkın Sesi Gazetesi haberine göre ortaya çıkan mal varlığı tablosu:

 

 ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AKP)
1-Köksal Toptan: Milletvekilliği yaptığı 32 sene boyunca 1 milyon 28 bin dolar milletvekili maaşı almaya hak kazanan Köksal Toptan, malvarlığını açıklamak istemedi. Toptan, “Biz zaten seçildiğimizde meclise mal varlığı beyannamemizi veriyoruz”

2-Ercan Candan: “Malvarlığımı açıklamamda hiçbir sakıncam olmaz. Ben milletvekili olarak seçildiğimde zaten tüm malvarlığımı açıklayacağım ama şimdi açıklayamam. Sadece şunun bilinmesini istiyorum. Hesabını veremeyeceğim hiçbir şey yoktur.”

3-Özcan Ulupınar: “Mal varlığımı açıklamakta hiçbir sakınca görmüyorum. Mal varlığını açıklayacağım”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ(CHP)

1-Mehmet Haberal: Mehmet Haberal’ın Zonguldak’taki seçim işlerinin koordinasyonundan sorumlu yeğeni işadamı Volkan Haberal, temiz siyaset adına tüm adayların mal varlıklarını açıklaması yönünde yapılan çağrıyı son derece yerinde bulduklarını belirterek, “Şu an köylerde devam eden seçim gezilerimiz nedeniyle amcam Prof.Dr.Mehmet Haberal’ın malvarlığını size veremiyorum. Ancak bir-iki güne kadar Mehmet Haberal’ın malvarlığını eksiksiz olarak açıklayacağım” dedi.

2-Ali İhsan Köktürk: “Ben Çaycuma’da köklü bir aileden geliyorum. Haliyle üzerimde hisseli araziler bulunuyor. TBMM’ye verdiğim mal beyannamemi açıklarım. Bence tüm milletvekili adayları mal varlıklarını açıklamalı”

3-Neriman Posbıyık: “Ereğli’de 2 dükkan, Akçakoca’da 300 metrekare arsa, 2011 model bir araç, değişik mevduatlarda yaklaşık 190 bin TL, 400 adet cumhuriyet altını, 35 bilezik, toplam 6 adet pırlanta ve altın seti, ayda 2 bin TL olmak üzere kirada dükkan, bin 200 TL emekli maaşı, 25 bin Dolar ve 5 bin Avuro alacaklı ve çeşitli gümüşler…

4-Erol Sarıal: “Kendime ait fazla mal varlığım yok. Eşimin üzerine kayıtlı gayrimenkuller var. Bana ait 2000 model arabam var, Kocaali tarafında 200 metrekare arsam var. Seçimi yürütecek kadar emekli tazminatım var. Başka da bir şeyim yok.”

5-Ünal Demirtaş: “2008 model bir arabam, bankada biraz birikmiş param var. Köyümde babamın evi var, o evde bana ait bir oda var. Bir de ceketim var.”

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP)

1-İlhami Yavuz: “Ben malvarlığımı seçildiğim zaman açıklayacağım. Hiçbir vatandaşımız bu malvarlıkları konusunda meraklı değil. Meraklı olsalar Başbakan’ın 5 milyon dolara 3 adet villa aldığını merak ederlerdi. Oğluna gemiciği nasıl aldığını merak ederlerdi. Onun için şu an açıklamayı uygun görmüyorum.”

2-Oğuz Turhan: “Ankara’nın Yapracık Köyü’nde 3,5 dönüm tarlam ve Ankara Doğukent’te arsa kooperatifim mevcut. Ayrıca kullandığım 1 adet Nissan Qashqai marka jipim bulunuyor. Bunlarla birlikte bir miktar da ziynet eşyası ve param var.”

3-Semih Çolak: “İl Başkanım ve diğer milletvekili adaylarımızla bu konu hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Açıkçası ben açıklama yönünde bir düşüncedeyken, fikrimi değiştirdim. Sebebine gelince ise; seçilmem durumunda zaten gerekli mercilere bu bilgiyi detaylı olarak vereceğim. Ancak seçilmeme durumumda mal varlığımın bilinmesi ticari rakiplerime avantaj sağlayacağından farklı yorumlara sebep olabilir.”

4-Ahmet Tunç Yavuztürk: “Hyundai Santa Fe marka bir jipim var. Bununla birlikte Ankara Kızılay’da işyeri olarak kullanılan bir dairem bulunuyor. Ek olarak 15 bin TL param var. Onu da seçimde vatandaşlar için harcayacağım.”

5-İsmet Karcı: “Ankara’da 1 adet dairem ve Karabük’te babadan kalma bir evim var. TOFAŞ Şahin marka bir aram bulunuyor. Ek olarak bir miktar param var.”

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ (TKP)

1-Bilgütay Hakkı Durna: “İstanbul’da serbest avukatlık yapıyorum, mesleki gelir dışında bir gelirim yok. Üstüme kayıtlı gayrimenkul de bulunmuyor.”

2-Sami Baykut: “Öğretmen emeklisiyim, halen oturmakta olduğum babadan kalma üçte biri bana ait olan dairem ve kirada dükkanım var.”

3-Hulusi Sevimli: “Zonguldak Belediyesi’nde işçi olarak çalışıyorum, Kilimli-Subatan semtinde 400 metrekare arazim var.”

4-Cafer Tayyar Aksu: “TTK’dan emekliyim, Zonguldak’ta kooperatif yoluyla edindiğim bir dairem var.”

5-Övünç Ballı: “İstanbul’da çelik mamulleri satan bir işyeri ortaklığı dışında üstüme kayıtlı gayrimenkul bulunmuyor.”

 DEMOKRAT PARTİ (DP)

1-Hakan Karagüzel: “Karagüzel Torun İnşaat firmasının ortağıyım, babam Hakkı Karagüzel ile birlikte ortak çalışıyoruz. Kendime ait bir evim ve 2008 model bir arabam var.”

2-Recep Üstün: “2005 model bir arabam, bir evim var. Babamın adına kayıtlı şirkette çalışıyorum. Alaplı’da fındık bahçelerimiz var.”

3-Adil Özkan: “Emekli maaşım var. 2007 model bir aracım var. Seçim çalışmalarımı daha önce yaptığım birikimlerle yürüteceğim.”

4-Yunus Emre Beşinci: “Üstüme kayıtlı bir şeyim yok, muhasebeci olarak çalışıyorum.”

5-Muhammer Salman: “2006 model bir arabam var, mobilya üzerine işyerim var ve bir de evim var.”

 

Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun: “Bana göre her siyasetçi malvarlığını açıklasın. Ben açıklarım. İnşallah seçilip meclise gittiğimizde açıklanması da gerekiyor. Zaten seçim sonrası seçilen her milletvekili malvarlığını açıklamak zorunda. Siyasetçi kendi üzerinden politika yapmaz. Onu halk değerlendirecek. Siyasetçi varsa, halk sayesinde vardır. Bence malvarlığını açıklasın veya açıklamasın şeklindeki değerlendirmeler ucuz politikadır. Bu çokta önemli değildir.”

HALKIN SESİ PARTİSİ (HAS PARTİ)

1-Ahmet Gül: “Bu konuda ben kişisel olarak her hangi bir şey söylemem. Ben partinin milletvekili adayıyım. Partime bağlıyım. Genel merkezin talimatları doğrultusunda hareket etmemiz gerekir. Ben kişisel olarak bir şey söyleyerek partimiz zorda bırakmam. Bu yüzdende bir şey demek istemiyorum.”

2- Emrullah Erdoğan: “Malvarlığımızı şeffaflık adına seçilmeden önce açıklamakta fayda var. Bunda da bir sakınca görmüyorum. Ben açıklama taraftarıyım.”

3-Hüsamettin Emanet: “Ben malvarlığımı açıklarım, bunda hiçbir sakınca olmaz. Çünkü geçmişte bunun örneklerini gördük. Bazıları sakladılar. Sonuç itibari yalanları ortaya çıkmış oldu. Onun için açıklanmasından yanayım.”

4-Hülya Demiröz: “Bence her aday malvarlığını şeffaflık adına açıklansın. Her hangi bir mahsur ve sakınca yoktur. Ben açıklama taraftarıyım. Ben neysem oyum.”

5-Serkan Doğan: “Bence malvarlığımı açıklamamda her hangi bir sorunum olmaz. Herkesin açıklamasını isterim. Alın terimizle yaptığımız işleri açıklarız. Herkesin ne olduğu belli olur. Bence bu araştırma çok güzel bir şey herkesin açıklaması lazım.”

Cumhuriyet Güçbirliği Bağımsız Zonguldak Milletvekili Adayı Mehmet Akkaya: “Yazdığım kitaplarımdan başka hiçbir şeyim yok. Kirada oturuyorum. Külüstür bir arabam vardı. Onu da sattım zaten. Malvarlıklarının açıklanması konusunu destekliyorum.”

MİLLİYETÇİ MUHAFAZAKAR PARTİ (MMP)

2-Orhan Okumuşoğlu: “Şahsıma ait 2010 model Hundai marka arabam var. Babadan 250-300 metrekare arsa var. Bir tanede dairem var. 28 yıllık memuriyetin sonunda olan tüm malvarlığım bu. Eşim de memuriyetten emekli. Ziynet eşyası ile 50 bin lira civarında bankada parası var.

DEMOKRATİK SOL PARTİ (DSP)

1-Nurhan Başoğlu: “Karaelmas Sanayi Sitesi’ne üyeyim ve 1 adet üzerime kayıtlı dükkanım, İzmir Urla’da bir yazlık, Bolu-Mengen arası 80 bin kapasiteli tavuk çiftliğim, 1 adet binek oto ve 1 adet ise işyeri aracım var. Garanti Bankası’na 50 bin ve Ziraat Bankası’na ise 200 bin TL borcum var. Kirada oturuyorum. Çoluk çoğumun üzerinde herhangi bir kayıtlı bir şeyim yok.

2- Kenan Yıldırım: “Genç bir avukatım. Üzerimize kayıtlı bir şey yok.” 

3-Deniz Sinoplu: “Üzerime kayıtlı bir şeyim yok.”

4-Cafer Ercan: “Kendime ait 2004 model bir otomobilim var. Eşimin üzerine Akçay’da bir kooperatiften aldığımız yazlığımız var. Emekli maaşım var. Yaklaşık 100 bin TL kredi borcum var.”

5-Arife Ulusçınar: “Üzerime kayıtlı hiçbir şey yok.”

 

SAADET PARTİSİ (SP)

1-Şahin Kalça: Muhtelif yerlerde daire ve iş yerleri var.

3-Burak Erol: Mühendislik şirketi var. 2 adet otomobil, 1 adet ev ve arsası var.

4- Salih Dönmez: Kendisinin ve eşinin üzerine kayıtlı bir şeyi yok.
5- Hanife Aydın: Üzerine kayıtlı 1 ev ve 1 otomobili var.

 

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (BBP)

1-Ahmet Pulat: Zonguldak’ta 1 daire. 2006 model bir binek oto. 2000 model bir, 1975 model klasik Opel Manta araç. Elvanpazarcık’ta 3 bin 800 metrekare hisseli arsa. 2 katlı ev. Elvanpazarcık’ta 871 metrekare arsa, yine Elvanpazarcık’ta bin 890 metrekare arsa. Emekli maaşı. Ve bankaya 100 bin TL banka kredisi borcu var.

2-Nizamettin Halıcıoğlu:  Bir adet binek otomobil. Ereğli’de iki ayrı yerde daire. Emekli maaşı. Afyon’da bir devre mülk. Yozgat’ta hisseli arsa.

3-Sefer Seren: 2004 model Chevrolet marka otomobil. Balıkesir Burhaniye’de bir yazlık. Bankada 50 bin TL para.

4-Gamze Özmen: Bir adet binek otomobil.

5- Serkan Günaydın: Ereğli’de bir adet ofis. Ereğli Süleymanbeyler Köyü’nde bin 600 metrekare hisseli arsa.