Kdz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen etkinlikler ile ilgili açıklamada bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 150 personel ile il merkezinden gelen 65 kişilik takviye kuvvet ile toplam 215 personelin görev aldığı belirtilen açıklamada, “Etkinliklerde aşırı alkol alarak huzuru bozan toplam 10 şâhısa Kabahatler Kanununa göre idari işlem yapılmış ayrıca 3 şâhısa vatandaşın huzurunu bozmaktan yine Kabahatler Kanuna göre işlem yapılmıştır” denildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“08-09-10 Temmuz  tarihleri arasında İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından günler öncesinden İlçe halkının ve dışarıdan gelen misafirlerin Huzur ve Sükunet içerisinde festivali kutlamaları amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Bünyesindeki 150 personel ve Zonguldak İlinden Gelen 65 kişilik takviye kuvvet ile toplam 215 personelimizle  görev alınarak Kdz Ereğli İlçesinde sağlanmış olan huzur ve güven ortamının korunması, hiçbir kanunsuzluğa müsaade etmeden vazifelerini cesaretle, Polislik mesleğine yakışır, vakar ve ciddiyetle, verilen görevleri bilinçli bir şekilde yerine getirerek, halka davranış ve diyalogumuzla devletin varlığını her alanda hissettirerek, mutlak suretle disiplin anlayışı ile örf adetlere saygılı, ön yargısız, tarafsız ve duyarlı bir vazife anlayışı ile görevimizin kutsallığını unutmadan hukuk ve kanun hakimiyetini her alan da hissettirilerek, alınan tedbirler çerçevesinde ve kanunların verdiği yetkiler içerisinde alınan tüm tedbirler görevli personel tarafından üstün gayret ve vazife anlayışı içerisinde duyarlılıkla yerine getirilmiş ve her hangi bir olumsuz olayın olmasına mahal verilmemiştir.

Etkinlik öncesinde İlçemizdeki diğer kamu kurumları ile toplantı yapılarak vatandaşların hiçbir  şekilde mağdur olmamaları için tüm tedbirler aldırılmıştır. Festival alanında yaralanan veya rahatsızlanan vatandaşlarımıza festival alanında bekletilen Ambulanslar ile anında müdahale edilmiş ve tedavileri yaptırılmıştır.

Etkinlikler boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından festival alanında aşırı alkol alarak huzuru bozan toplam 10 şahısa Kabahatler Kanununa göre idari işlem yapılmış ayrıca 3 şahısa vatandaşın huzurunu bozmaktan yine Kabahatler Kanuna göre işlem yapılmıştır.

İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün İlçemiz genelinde suç ve suçlu ile mücadelede çalışmaları aynı kararlılık ve titizlikle devam edecektir.”