Alaplı'da iş adamı Cengiz Sevim, fabrikasının yanındaki arsaya Farmville çiftliğinin gerçeğini kurdu. Vatandaşlara çağrıda bulunan Sevim, sanal alemde çiftçilikle uğraşanlara kızdığını ve boş işler yerine kendilerine gerçek çiftlikler kurarak üretim yapmalarını önerdi. Kardeşinin iş yerinde Farmville oynadığını gören Sevim, şöyle konuştu: "Bir gün kardeşimin işyerinde oturuyordum, bilgisayarda bir şeylerle uğraşıyor, merak ettim sordum 'Ne yapıyorsun' diye. Bana Facebook'da Farmville çiftliği olduğunu burada sanal olarak sebze ve meyve ürettiğini ve puan kazandığını söyledi."
Kardeşi ile arasında geçen diyalogu anlatan Sevim, kardeşinin boş işle uğraştığını görünce içinden güldüğünü belirtti. Kardeşi ile çıktığı seyahatte kardeşinin Farmville'deki ürünlerini bir arkadaşına toplattığını dile getiren Sevim, yaşadığı ilginç hikayeyi şöyle anlattı: "Neye yarıyor bu, diye sorduğumda boş vakit geçirirken bahçe işleri ile uğraştığını söyledi. İçimden gülmek geldi. Aradan bir süre geçtikten sonra kardeşimle ilçe dışına bir seyahate çıkmam gerekti. Bir arkadaşına yolda telefon ederek Facebook Farmville çiftliğindeki ektiği ürünleri toplamasını söyledi. Kardeşime 'Toplamasa ne olur diye' sordum, bana ektiği ürünlerin yanacağını söyleyince, kendi kendime 'sanalda ektiği ürünler yansa ne olur diye' söylendim. Kafama o zaman topluma gerçek anlamda mesaj verme fikri doğdu."

15 KİŞİ DOYUYOR
Türkiye'de sosyal paylaşım sitesi Facebook'da tarla ekerek vakit geçiren kişilerin milyonları bulduğunu dile getiren Cengiz Sevim, şunları söyledi: "Farmville ismi ile çiftlik kurmaya karar verdim ve gerçek bir çiftliği kurdum. Bölgede yetişebilecek bütün sebze ve meyveleri dikerek gerçek üretime başladım. Bu gün bahçemde ürettiğim sebze ve meyveler 15 kişiyi doyuruyor. Ben sanal alemde sebze ve meyve yetiştiren arkadaşlarımın yarısı gerçek anlamda üretime dönük bir şeyler yetiştirse hem kendi bütçelerine hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlarlar diye düşünüyorum. Üreten topluma geçmedikçe yaşanılan sıkıntılar kaçınılmaz olur. Bütün arkadaşlarımın sanalda boş bahçe işlerine ayıracağı zamanı gerçek üretime ayırmaları ile neleri başaracaklarını görmeleri açısından ben bunu denedim ve başarılı oldum."