CHP Ereğli İlçe örgütünde önceki gün meydana gelen kavgaların başlamasından önce yaşananlar kayıtlara şu sözlerle geçti.

 

HALİL POSBIYIK: Her mahalleyi üyelerini alt alta ayrı ayrı yazılsın ve asılsın. Herkeste mahallesine gelsin baksın kimler var kimler yok diye. Ben delege seçimlerinde üyelerimi tanımazsam yarın hangi üyelerle hangi mücadeleyi verecem de CHP'ye 5 milletvekili çıkarmaya çalışacağım. Listeler herkesin görebileceği şekilde parti içerisine asılmalı.

YAŞAR BALCI: Tüzüğümüz yönetmeliğimiz var. Genelge geldiğinde arkadaşlarımız ile birlikte değerlendirdik. Üyelerin sağlıklı bir şekilde listeleri incelemesi sağlanır diyor. Bizde bu üyeliklerin içeride istediği kadar bakabileceği şekilde hazırladık. Listeler incelemeye açılacak kopya fotokobi şeklinde kimseye verilmeyecek şekilde net bir yazı var. Ben ilçe başkanıyım yukarıdan gelen emirleri uygularım.

HALİL POSBIYIK: Burada kavgalar olacak, istemiyorum.

YAŞAR BALCI: Bu kadar kalabalık, topluca gelmenize gerek yok.

HALİL POSBIYIK: Senin babanın yeri mi bu parti. Ne kadar kalabalıkla gelirsek o kadar mutlu olacaksın sen.

REFİK BALCI: Senin amacın ilçe başkanlığını almak. (Posbıyık?ın masasına gelerek)

HALİL POSBIYIK: Sen necisin ki, babası mısın? Ben de babamı mı çağırayım?

YAŞAR BALCI: Toplantı bitmiştir arkadaşlar.

HALİL POSBIYIK: Ananız babanızla mı sülalenizle bu partiyi mi aldınız, neden karışıyorsun neden alıyorsun. Beni mi korkutacaksınız? Babası burada, herkes burada akıl vermeye kalkıyorlar, herkes kendine akıl versin.

REFİK BALCI: Yeter, yeter.

HALİL POSBIYIK: Partiye kalabalık gelmeyeceksiniz diyorlar ya var mı böyle bir şey.

 

(BİR DİĞER KONUŞMA)

 

BİR PARTİLİ: Sesiniz dışarıya kadar çıkıyor, utanıyorum sizden, Allah kahretsin ya.

POSBIYIK: Bu ortamları yaratanları Allah kahretsin. Ana baba partisi oldu haneden partisine çevirdiniz partiyi.

BİR PARTİLİ: Bu nasıl bir iştir anlamadım.

POSBIYIK: Siz zaten yönetim kurulunda değilsiniz ama sizler karıştırıyorsunuz, anası, babası, dedesi. Hanedanlık mı burası, partililere konuşma hakkı vermiyorsunuz. Dernekçisiniz siz.