CHP Ereğli İlçe Yönetiminin delege seçimleri için oy kullanan üyeler arasında uzun zamandır başka yerlerde oturan üyelerin delege seçildiği belirtildi. Genel Merkezin yayınladığı genelgeye de aykırı olduğunu belirten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı?nın da Uzunmehmet Mahallesinde oturmasına rağmen Balık Mahallesini adres gösterdiğini belirtti.

 

GENELGEYE AYKIRI

Posbıyık?ın belirttiği o liste şu şekilde. ?Ereğli İlçe Örgütümüzde, 15.11.2009 Pazar günü Bağlık Mahallesi Delege seçimi yapılmıştır. Bağlık Mahallesi delege seçimi için kullanılan üyeler arasında Bağlık Mahallesinde uzun zamandır oturmayan üyeler ve seçilen delegeler vardır. Bu durum Genel Merkezimizin yayınladığı 2009/18 sayılı genelgesine aykırıdır. Genelgeye aykırı olarak İlçe Başkanı Yaşar Balcı üç yıldır Süleymanlar Mahallesinde oturmaktadır. Partimizin delege seçimi için yayınladığı 2009/18 nolu genelgesine aykırı olarak üye listelerinde gerekli düzeltmeyi yapmamış ve ilçe başkanı olarak kendisi de dahil Bağlık Mahallesinde oturmadığı halde çok sayıda kişi ilçe örgütüne üye yapılarak delege seçimlerinde oy kullanmıştır. Yaşar Balcı, Bağlık Mahallesinde delege seçilen Mesut Avcı ve Atilla Aslan Bağlık Mahallesinde oturmamaktadır.

 

İŞTE O KİŞİLER

Yaşar Balcı?nın Bağlık Mahallesinde oturmadığı halde Bağlık Mahallesi üye yaptığı kişiler örnekler. İlçe Başkanı Yaşar Balcı (Uzunmehmet Mahallesinde oturmakta ancak Bağlık Mahallesinde adres göstermekte) Merih Balcı (Uzunmehmet Mahallesinde oturmakta ancak Bağlık Mahallesinde adres göstermiştir) Mesut Avcı (Bağlık Mahallesinde delege seçilmiştir, Süleymanlar Mahallesinde oturmakta ancak Bağlık Mahallesinde adres göstermiştir) Zeynep Avcı (Süleymanlar Mahallesinde oturmakta ancak Bağlık Mahallesinde adres göstermiştir) Selda Aydoğan (Kavaklık Mahallesinde oturmakta), Erdinaç Aytaç (Murtaza), Hanife Biçer (Kırmacı), İsa Çep (Kırmacı) Hatice Çetin (Müftü), Özcan Çömeten (Sarıkorkmaz), Süleyman Çobanoğlu (Müftü), Ahmet Volkan Demircioğlu (Süleymanlar), Kenan Gündoğdu (İl Genel Meclis Üyesi Müftü Mahallesinde oturmakta), Sevim Gündoğdu (Müftü), Esma Selen Göreci (Müftü), Pervin Göreci (Müftü), Ayşegül Likoğlu (Ömerli), Mesut Likoğlu (Ömerli), Mehmet Pehlivan (Müftü), Gülcan Sümer (Sarıkorkmaz).

 

BAŞKAN YANILTTI

Yaşar Balcı, İlçe Yöneticisi ve başkanı olarak en başta kendi bilgilerini parti genel merkezimize doğru ve güncelleştirilmiş olarak göndermediği gibi İlçe üyelerimizin güncelleştirilmesi ve eksiklerinin tamamlanmasına yönelik görevini yapmamış ve yanıltıcı bilgi sunmuştur. Bu nedenle ilçe örgütümüzün yüzlerce üyesi ek listeye düşürülmüş ve delege seçim listelerinde yer alması sağlanmadığı ve delege seçiminde kullanılacak üye listelerinin üyelerden saklanması sonucunda oy kullanamamıştır? denildi.