Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dönümü dolayısıyla Kdz.Ereğli'de anma töreni düzenlendi.

 

"KOCA BİR YÜREK DURDU"

Erdemir Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Okul Müdürü Haşim Çakır, “78 yıl önce bugün, Türk Ulusu olarak en büyüğümüzü kaybettik.” sözleri ile başlayan konuşmasına, şöyle devam etti: “Bugünün acılarını, umuda dönüştüren yanı, beden Atatürk’ü kaybederken düşünce Atatürk’e kavuşmuş olmamızdır. Saatler 9’u 5 geçe, insan, insanlık ve vatan sevgisiyle dolu koca bir yürek durdu. Gerçek olan ölümlere yas tutmak değildi. Esas olan yaşamak ve yaşatmaktı. Beden Atatürk’ü kaybettik ama düşünce Atatürk bizim içimizde. Bir gün düşünce Atatürk’ü kaybedersek işte o zaman 10 Kasım’lar ağlamak zorunda kalırız.

 

"SADECE 10 KASIM DEĞİL, HERGÜN SAHİP ÇIKMAK..."

Gün sadece 10 Kasım’larda değil, her gün onun getirdiklerine sahip çıkmanın; onun düşüncelerinden ödün vermemenin günüdür. Ey yüce Atam! Tam 89 yıl önce 20 Ekim 1927 yılındaki Gençliğe Hitabınızda 15 Temmuz 2016 yılını görmüşsünüz. Dahili ve harici düşmanlar cebren ve hile ile aziz vatanımın bütün kalelerine, bütün tersanelerine girmeye çalışmış ordularımıza sızarak memleketin her köşesini bir fiil işgale kalkışmıştır. Ancak, çok güvendiğimiz Türk istikbalinin evladı işte bu ahval ve şerait içinde vazifesini bilerek muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kandan almış, Türk istiklal ve Cumhuriyeti’ne sahip çıkmıştır. Ve sonsuza dek sahip çıkacaktır. Ruhun Şad olsun rahat uyu Atam!”

 


ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmanın ardından öğrenciler ‘Atatürk’ temalı şiir ve kompozisyonlarını okudular. Akabinde ise ilçedeki okullar arasında Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.   Program daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan “Atatürk’ün Biyografisi” konulu oratoryo gösterimi ile devam etti. Öğrencilerin gösterisine müzik öğretmenleri de Atatürk’ün sevdiği Türküleri seslendirerek eşlik ettiler.

 


KATILIM YÜKSEKTİ

Programa; Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.