Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, çarşı içini yeniden canlandıracak ve çehresini değiştirecek olan düzenleme projesini esnafla paylaşarak görüş ve taleplerini aldı.

Konu ile ilgili Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli’ye özgü motifleri de içinde barındıran, çarşı içini yeniden canlandıracak bir çalışma başlattı.



ESNAFLA ‘İSTİŞARE’ TOPLANTISI
Başkan Uysal, gün içerisinde işyerlerinde ziyaret ettiği çarşı içi esnaflarıyla akşam Belediyede 2 saat süren bir toplantı yaptı.
Önümüzdeki günlerde gruplar halinde devam edecek toplantıların ilkine çarşı esnaflarından yaklaşık 30 kişilik bir grup katıldı. Başkan Uysal, Belediyenin alt yapı, zemin ve çevre düzenlemelerini üstleneceği, içerisinde tek tip tabela, boya, tente, aydınlatma gibi Ereğli’ye özgü bir çarşı içi oluşturmak, akşam geç saatlere kadar çarşı içini hareketli tutacak taslak projenin görselini esnafla paylaştı.



BAŞKAN UYSAL: BİR YERDEN BAŞLAMAMIZ GEREKİYOR
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, esnaflara yaptığı açıklamada; “Yaşadığınız sıkıntıları, sorunlarınızı biliyorum. Oturup ağlayacak halimiz yok. Artık bir yerden başlamamız gerekiyor. Bunun için biz bir taslak hazırladık. Bu proje üzerinde görüş ve taleplerinizi de alarak ilerleyeceğiz. Çarşı içi projemiz, bir süre önce Pazar yerinde başlattığımız ve devam eden modernizasyon projesinin devamı ve kent meydanı projemizle bütünleşmeyi sağlayacak bir çalışmadır. Hem esnafımızın yüzünü güldürmek, hem de Ereğli’ye özgü bir çarşı içi oluşturmak istiyoruz. Bunun içinde artık bir yerden başlamamız gerekiyor. Size sunduğumuz proje taslağına birlikte karar vereceğimiz aydınlatma benzeri bir takım detayları koymadık. Bu yönde sizlerin görüş ve önerilerini tek tek değerlendirip projeye ekleyeceğiz” dedi.



GÖRÜŞ VE İSTEKLERİNİ AKTARDILAR
Başkan Uysal’a, “Bizi davet edip, sorunlarımızı bizimle çözmek için ve istişare ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. İlk defa belediye esnafın fikirlerini alıyor’ diyen dükkan sahibi ile kiracılardan oluşan çarşı içi esnafları, taslak proje hakkındaki görüşlerini, eksik gördüklerini, yapılmasını istediklerini ve diğer önerilerini Başkan Uysal’a tek tek ilettiler.
Başkan Uysal, toplantı sonunda birlik ve beraberlik mesajı vererek, daha güzel bir Ereğli için çalıştıklarını söyledi.