Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap beraberinde Ereğli Müze Müdürü Ahmet Mercan ile Cehennemağzı Mağaralarında yapımı tamamlanan ancak açılışı gerçekleştirilemeyen anfi tiyatroda incelemede bulundu.

“DURUMU BAŞKANA ARZ ETTİK”

Anfi tiyatroyu daha önce de incelemeye geldiklerini belirten Kasap, “Son gelişmeler üzerine anfi tiyatroyu yeniden inceleme gereği duyduk. Yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda kaba inşaatın tamamlanmasına rağmen ince işçilik konusunda halen tamamlanmayan noktalar olduğunu gördük. Durumu başkanımıza da arz ettik. Burası KUDEB kanalıyla yani İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan Koruma Uygulama ve Denetleme Bürosu aracılığıyla yapılan bir yer.  Tabi ki burası tümüyle tamamlanırsa biz burayı devralırız ve işletme konusunda da her şeyi yaparız. Zira bu konuda bunları yapacak donanımımız var.

“FAYANSLARIN ÜZERİNDEKİ O ŞEYLER GÖZE HOŞ GELMİYOR”

Biz istedik ki ince işçilikleri de daha güzel olsun. Sanıyorum onlarda tamamlanır, basından okuduk 'Sayın Başkan bitirdik gelin diyor' ama gördük ki hala eksiklikler var. Lavoba bölümlerinde hala tamamlanmayan yerler var. Keza soyunma odaları öyle. Diğer bazı ince işçiliklerde üstün körü tamamlanmış. Bakanlığımız güçlü bir bakanlıktır, her şey tamamlandıktan sonra devrini sağlar, işletmesini yaparız. Zonguldak Valiliğimiz de bu konuda ilgililer. Biz burayı çalıştırmak ile ilgili bir problemimiz yok.  İnce işçilik dediğimiz fayansların o üzerindeki şeyler göze hoş gelmiyor. Aynalar takılmamış.  Yüzde 2’lik şey onlar da tamamlandıktan sonra elektrik sayaçlarının ayırılması lazım. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

“TEKNİK ELEMAN GÖNDERECEĞİZ”

Bundan sonra bizim vazifemiz bunları başaracak güç ve elemanlara haiziz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İşletme açısından bakacak olursak, burası zaten müze sahası içerisinde. Başka kurumlara verilmesi söz konusu olamaz. KUDEB’den biz buranın bitirildiğine dair teknik elemanları göndereceğiz.  Genel sekreterliğimize bağlı KUDEB’in teknik elemanları var gelir bakarlar tamam burası bitmiştir kullanılmaya elverişlidir derler bizde alırız. Hemen ilk etkinliğimizi de burada gerçekleştiririz”