Zonguldak Belediyesi'nde taşeron bir firmada temizlik işçisi olarak çalışan bir kişi, çocuğu ile birlikte geldiği belediye önünde benzinle kendisini yakmak istedi.
Elinde siyah bir poşetle belediye binası önüne gelen Yaşar T. isimli şahıs, Belediye Zabıta Müdürü Nejat Uludüz ile konuşan basın mensuplarının yanına geldi. Bir anda cebinden çakmağı ve poşetin içerisinden benzin dolu bidonu çıkaran Yaşar T., 'Başkan' diye hitap ettiği Kemal Kara isimli belediye kontrolü tarafından küfür edilip, kovulduğunu ileri sürdü. Kemal Kara'nın belediye binası önüne getirilmesini isteyen Yaşar T., aksi halde kendisini yakacağını belirtti. Yaşar T.'ye ilk müdahaleyi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz ve belediye binası önünde bulunan güvenlik görevlileri ile zabıtalar yaptı. Uludüz, bir süre şahsı ikna etmeye çalışıp, oyaladı. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri, şahsı ikna etmeye ve elindeki benzin dolu bidonu almaya çalıştı. Bir süre polise bidonu vermemeyi başaran Yaşar T., ekiplerin ısrarlı tutumu ile elindeki kağıdı ve bidonu polislere teslim etti. Polis otosuna götürülmek istenen Yaşar T., yanında çocuğunun da bulunduğunu ve onun da getirilmesini istedi. Polis önce çocuğu, sonra da babası Yaşar T.'yi polis aracına bindirdi. Yaşar T., ifadesi alınmak üzere polis karakoluna götürüldü.
Kontrolör Kemal Kara ise şahsın daha önce de bir çok defa habersiz işe gelmemezlik yaptığını kaydederken, son dönemde ise kimseye haber vermeden 4 gün işe gelmemesi nedeniyle çalıştığı taşeron firma tarafından tutanak tutulup, işten atıldığını ifade etti. Kara, Yaşar T.'nin kendisinin küfür etme ve odasından kovma gibi bir durumun kesinlikle mümkün olmadığını kaydetti.