Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, düzenlediği basın toplantısında ilçedeki  Dinarsu AK-AL fabrikasını ekonomik olarak Alaplı'nın amiral gemisi olarak yorumlayıp. “Satışın ardından fabrikanın yeni sahipleri,  ilçemizdeki  tesislerine 300 milyon lira yatırım yaptı. İşçi sayısı, 400' lerden 820' ye yükseldi. Bu fabrika yıllardan beri Alaplı'da istihdama en büyük yatırımı yapan kurumdur." dedi.

Ülkemizin sıkıntılı bir ekonomik süreçten geçtiğine dikkat çeken  Ocak, şöyle konuştu:

 

“DÜNYADA KRİZ VAR !”

 

"Daha önce yaşanan krizlerden başarıyla çıktık. Bolu'da TOBB Başkanımızın da katılımıyla, ülkemizdeki ekonomik sorunlarla ilgili bir toplantı yaptık. Ülkemizin geleceği ve alınması gereken ekonomik önlemlerle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Ülke olarak ekonomik olarak çok zor durumda değiliz. Sıkıntı var ama bu sıkıntıları, kadirşinas iş adamlarımız, esnaflarımız ve halkımızla birlikte aşacağız.

Aslında sıkıntı sadece bizim ülkemizde değil, tüm dünyada var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, TOBB Başkanımızın ve iş dünyasının alacağı tedbirlerle, bu süreci atlatacağız. Buradan banka müdürlerine de sesleniyorum. Banka müdürleri krizi bahane ederek, iş adamlarımızın üzerine gidecek olursa, bunu üst kuruluşlarımızla paylaşırız. Bu sıkıntılı süreçte yanımızda olmayanlara kaşı biz de işler düzeldiğinde tavır alırız. Hep birlikte el ele vererek bu sıkıntıları aşacağız."

 

Dinarsu AK-AL Fabrikasıyla ile ilgili kamuoyunda çeşitli tartışmaların yaşandığını değinen Ocak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“BÜYÜK KAYIP OLUR”

 

"Dinarsu AK-AL fabrikası, ekonomik olarak Alaplı'nın amiral gemisidir. Satışın ardından fabrikanın yeni sahipleri, Alaplı'daki tesislerine 300 milyon lira yatırım yaptı. İşçi sayısı, 400' lerden 820' ye yükseldi. Bu fabrika yıllardan beri Alaplı'da istihdama en büyük yatırımı yapan kurum. Ben, Dinarsu AK-AL Genel Müdürü ile görüştüm. İşçi çıkarma gibi bir çalışmalarının olmadığını, personel azaltmaya gitmeyeceklerini söyledi. Alaplı TSO kendi üyesi olanların avukatıdır. Biz elbette üyelerimizin haklarını savunacağız. Dinarsu AK-Al, Alaplı'ya ayda 2,5 milyon lira, yılda 30 milyon lira girdi sağlıyor. Ekonomik sıkıntıları aşmak ve satışları artırmak için, yeni bir fiyatlandırma kampanyası başlatmışlar. Elbette, bu fabrika da, ekonomik sıkıntılardan etkilenmiştir. Sıkıntıyı aşamadıkları takdirde, kendine göre bir takım ekonomik tedbirler alacaktır. Buna da hepimiz saygı duymak zorundayız. Biz, ilçemizin en büyük istidam yaratan bu kurumuna yardımcı olmalıyız. Bu kurumda 400 kişi işinden olursa bu Alaplı için büyük kayıp olur. Bunun haricinde kurumla ilgili sıkıntılar varsa, kurumun eksikleri varsa, biz bu konuda da devreye gireriz. Bu ortamda kaos haberleri, insanların moralini bozuyor."



" FINDIĞI SANAYİ İLE BULUŞTURUYORUZ."

 

Ocak, "Alaplı OSB'de 18 parselin tamamını yatırımcıya tahsis ettik. Amacımız Alaplı fındığını sanayi ile buluşturmak. Alaplı halkından, Alaplı iş çevrelerinden hiçbir şeyi gizlemeyerek, yaptığımız çalışmaları onlarla paylaştık, paylaşmaya devam edeceklerini ifade etti.