Zonguldak Orman ​Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Devrek İşletme Müdürlüğü KM 18 Orman İçi İstif Deposunda incelemelerde bulundu.

Depo faaliyetlerini yerinde inceleyen Bölge Müdürü Bayraktaroğlu üretim, istihsal ve standardizasyon konularında muhafaza memurları ve üretim işlerinde çalışanlarla sohbet ederek iş güvenliği, kaliteli orman emvali üretimi , standardizasyonun önemi konularında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu yaptığı konuşmada 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında iş güvenliği kuralları, kişisel koruyucu donanım kullanımının gerekliliğinin altını çizerek “ Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Bunun için sık sık personelimizi ve üretim işçilerimizi bilgilendiriyoruz. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malı. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz.

Standardizasyondan Asla Taviz Vermiyoruz

Ormanlarda yaptığımız, bakım ve gençleştirme çalışmalarından elde edilen orman emvalini orman emvali piyasası taleplerini de göz önüne alarak TS 1214’te belirtilen ölçülerde, TS 1350 ve TS 2378’de belirtilen ölçülerde istifleyerek ülke ekonomisine kazandırıyoruz. Milli servetimiz olan ormanlardan elde edilen her ürünün en uygun şekilde değerlendirilmesi önem arz etmektedir. Çünkü, orman varlığımız bütün milletimizin ortak malı. Ormanların işletilmesi biz ormancıların namusuna bırakılmıştır. Bunun sorumluğu ve bilinciyle milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz. 2002!de %10 olan sınıflı orman emvali oranımızı 2021’de 21’e çıkardık” dedi.