AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, "bizim parti dışındaki partilerin rakip adaya doğru yoğunlaştığı gözükmekte. Partimizde oy kaybımız da söz konusu değil” dedi.
Çakır, gazetecilerin Mahalli İdareler (Yerel) Seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı recep Tayyip Erdoğan’ın, “gereken dersi çıkaracağız, bazı bakanlıklar üzerinde görüşmelerimiz olabilir” şeklindeki söylemini hatırlatarak, “bunu paralel ilçe yönetiminizde bir değişim yada istifalar olacak mı?” şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:
“Hayır, olmayacak. Bizim teşkilatımızın bir sıkıntısı yok. Yani 24 Haziran’da aldığımız oyu bu seçimlerde de almışız. Cumhurbaşkanını en iyi şekilde ağırlamışız, gelen bakanları ağırlamışız. Teşkilat olarak üzerimize düşeni, aynı zamanda köylere, beldelere ilçeye; hepsine destek vermişiz. Adayımız ile birlikte iyi bir kampanya yürüttük. Yalnız, bizim parti dışındaki partilerin rakip adaya doğru yoğunlaştığı gözükmekte. Partimizde oy kaybımız da söz konusu değil. İl Genel Meclisi oylamasında da birinci parti çıkmışız. Teşekkür ediyorum.”