Büyük umutlarla oluşturulan ancak beklediği çıkışı yakalayamayan Kdz.Ereğli Kent Konseyi'nin olağan genel kurulu 26 Eylül 2011 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilecek. Kent Konseyi'nin bir üyesi hariç aldığı istifa kararı Ereğli Belediyesi tarafından kabul edilmedi.

İSTİFA KARARI ALINDI
Kdz.Ereğli Kent Konseyi 2009 yılının Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleştirilen olağanüstü kongre ile göreve getirilmişti. Blok liste ile yapılan seçimlerde Muhabbet Tezel başkanlığa, Yürütme Kurulu'na da Oktay Demiroğlu, Nihat Eken, Hüseyin Kocatürk, Ayhan Atay, Mustafa Kemal Bektaş seçilmiş kadın ve gençlik meclisi başkanlıkları da belirlenmişti. 2 Yıl süre sonunda Kdz.Ereğli Kent Konseyi yöneticileri Ramazan Bayramı öncesi üst üste yaptıkları toplantıda durum değerlendirmesi yaptılar ve genel kurulu Kdz.Ereğli Belediyesi'nin yapması görüşünde karar kılarak istifa kararı almış bu karara Mustafa Kemal Bektaş, Kongrede verilen görevi, kongreye çok az bir zaman kala bırakmayı doğru bulmuyorum. Görevi kongrede bırakacağım, bu nedenle istifa etmiyorum demişti.

İSTİFALAR KABUL EDİLMEDİ
Geçtiğimiz günlerde Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın'ın da katılımı ile bir toplantı daha gerçekleştirildi. Gazetemiz muhabirinin edindiği bilgilere göre Ereğli Belediyesi, Kent Konseyi'nin istifasını doğru bulmadı ve istifasını da kabul etmedi. Bu kararı konsey toplantısına katılan Muhabbet Tezel, Hüseyin Kocatürk, Mustafa Kemal Bektaş ve Ertan Acur'a iletildi. Başkan Yardımcısı Aydın ve Yürütme Kurulu Üyesi Bektaş söz alarak, mevcut yönetimin mutlaka olağan genel kurulu gerçekleştirmesini yaptığı yapmak istediği çalışmaları olumlu olumsuz gelişmeleri üyelere anlatmasını ve yeni yönetime de görevi teslim etmesini istedi. Bu talebin diğer üyeler tarafından kabul görmediği de öğrenildi.

BÜTÇE AYIRILMADI
Bütçesi İçişleri Bakanlığının talimatları ile Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından verilmesi gereken Kdz.Ereğli Kent Konseyi'nde bütçe ayrılmaması ve gereken desteğin sağlanmaması çalışma gruplarında da huzursuzluk yaratmış hiçbir çalışma grubu 2-3 aylık sürenin ardından toplanmamıştı. Kdz.Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel'de gazetecilerin, belediyenin konseye maddi destek vermediği iddiaları konusunda ise daha önce gelen müfettişlerin tuttuğu raporla, belediyenin Kent Konseyi'ne maddi destek veremeyeceğini bildirdiğini, bu nedenle de belediyenin kendilerine bütçe ayıramadığını ifade etmişti.

GENEL KURUL HAZIRLIĞI
Olağan Genel Kurulunu 26 Eylül tarihinde gerçekleştirecek olan Kdz.Ereğli Kent Konseyi'nde Ereğli Belediyesi'nin yeni yönetimi oluşturacağı ve bu yönde çalışmalara da başladığı öğrenildi.