Demokrat Parti İl Başkanlığı’ndan şok bir kararla istifa eden Turgut Hamzaçebi’nin istifası parti içinde şaşkınlıkla karşılanırken, DP Kozlu Belde Başkanı Osman Kara, Hamzaçebi’nin istifasının kendileri tarafından üzücü olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili Yeni Adım’a değerlendirmelerde bulunan Kara şunları söyledi: “Demokrat Parti Zonguldak İl Başkanımız Sayın Turgut Hamzaçebi’nin istifası bizleri derinden üzdü. Çünkü bölgemizde onun gibi ilkeli, dürüst, çağdaş, çalışkan, bilgili, ahlaklı siyasetçiler nadir yetişmekte. Sayın Hamzaçebi’nin siyasetten ayrılması dolayısıyla Zonguldak siyasetinin kaybıdır. Sayın Hamzaçebi’nin şansızlığı Demokrat Parti’nin maddi ve manevi olarak güçsüz olduğu dönemde görev yapmış olması dolayısıyla bu zor dönemde yorulmuş olduğundan dolayı bu istifa kararını almış olduğunu düşünüyorum. 

Bütün olumsuzluklara ve imkânsızlıklara rağmen kendisi Demokrat Parti vizyonundan hiç sapmamış, Zonguldak’ta Demokrat Parti’yi başarıyla temsil etmiştir. Bizlere de, bir İl Başkanı değil, bir ağabey ve kardeş gibi yaklaşmıştır. Bizlerden yardımlarını hiç esirgememiştir ve elinden gelen her türlü desteği sağlamıştır. 

Bütün olumsuzluklara rağmen ondan aldığımız ışık ve güç ile bölgelerimizde görevimizi layıkıyla yerine getirdik. Sayın Hamzaçebi ile aynı dönemde beraber siyaset yapmış olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyorum. Temennim almış olduğu karardan vazgeçip tekrar aramıza dönmesidir. Dönmese de o bizim gönlümüzde liderimiz, ağabeyimiz, dostumuz olarak kalacaktır. Bundan sonraki yaşamında sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.”