CHP Zonguldak Milletvekili ve 26. Dönem CHP  Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, Çaycuma İlçesi'ne bağlı Karamusa Köyü Dedeler Mahallesi, Karamusa Köyü Aydınlar Mahallesi, Erenköy ve Ayvazlar Köyü'nü ziyaretinde yöre sakinleriyle biraraya gelerek, 7 Haziran seçimleri sonrasında neden koalisyonun kurulamadığını ve CHP İktidarında yapılacakları anlattı.

"7 Haziran’da halkın verdiği mesajı alan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin menfaatlerini ve halkımızın beklentilerini öncelik bilerek, Türkiye’nin büyük sorunlarının çözümü amacıyla, uzun ömürlü bir koalisyon hükümeti kurulması yönünde iradesini ortaya koymuş, büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket etmiştir " diyen CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, AKP'nin 7 Haziran seçimlerinin sonucunu adeta tanımadığını söyleyerek "bu anlamıyla halkımızın yüklemiş olduğu “ülkemizin karşı karşıya bulunduğu büyük sorunları çözmek için uzlaşma ve bir araya gelme sorumluluğu” görmezden gelinmiş, halkla inatlaşma ve halkı tehdit etme yolu seçilmiştir. Bu nedenle 1 Kasım'da daha güçlü ve daha net bir mesaj vermenizi istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin kurtuluşunun CHP'nin iktidar olmasından geçtiğinin altını çizen Turpcu, Zonguldak özelinde ise  sorunların çözülmesi, istihdama yönelik projelerin ve yatırımların hayata geçirilebilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili sayısını artırarak daha güçlü şekilde Meclis'te olmasının Zonguldak için çok önemli olduğunu belirtti.

1993 yılında SHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde İl Başkanı olarak Çaycuma Hastanesi ve Organize Sanayi Bölgesi'nin kendi çabalarıyla yapıldığını hatırlatan Turpcu, sözlerine şöyle devam etti: "o şartlarda bile buralara yatırım yapılması için çok çabaladık ve sonuç aldık şimdi Milletvekili olarak daha fazla katkı sunacağıma inanıyorum. İşsizlik en önemli sorunumuz. CHP İktidarında, TTK'nın 8 bin civarına düşen işçi sayısını artıracağız, ancak sadece TTK'ya işçi alımı bizim buradaki işsizlik sorunumuzu çözmez, bu nedenle bu bölgenin geleceği Filyos Vadisi projesinin hayata geçmesindedir.  Filyos Vadisi projesi ve ikinci üniversite istihdam konusunda ciddi katkı sağlayacaktır. CHP İktidarında burada bir istihdam devrimi yapacağız."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin verdiği sözleri hayata geçirmek için iktidar olması gerektiğinin altını çizen Turpcu,  Asgari ücretin 1500 TL olacağını, en düşük emekli maaşının 1.500 lira olacağını ve emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye alacağını, hiçbir hanenin gelirinin 720 TL’nin altına düşmeyeceğini, taşeron uygulamalarına son verileceğini, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirileceğini hatırlatarak  "bu seçimde kendinize oy verin" dedi.