Zonguldak il İstihdam Kurulu  toplantı  Vali Erdoğan Bektaş Başkanlığında gerçekleştirildi.

Türkiye İş Kurumu Kanununun  ilgili maddeleri gereği Zonguldak İl İstihdam  ve Meslek Eğitim Kurulu’nun 2019 yılı ilk toplantısının Zonguldak Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirdiği şöyle bildirildi:

Toplantı Zonguldak Valisi Sayın Erdoğan BEKTAŞ' ın açılış konuşması ile başladı..
Ardından Zonguldak Çalışma ve   İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu'nun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün  2018 yılı Yıllık Faaliyet Raporunu sunması ile devam etti.
Toplantıda Meslek Eğitim Yürütme Kurulunun 3 aylık raporu değerlendirildi.
Diğer bir madde  olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın  Çocuk işçiliği ile mücadele konusunda ikinci 100 günlük İcraat Programı  çerçevesinde Zonguldak ilindeki çocuk işçiliği ile mücadele eylem planı masaya yatırıldı.


Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde özellikle kadınlar, gençler, engelliler, roman vatandaşlar, uzun süreli işsizler, göçmenler, işsizlik ödeneği alanlar gibi özel politika gerektiren gruplarda yer alan bireylere iş arama motivasyonu ve yöntem desteği vermek maksatlı yoğunlaştırılmış  bir iş ve meslek danışmanlığını içeren İş Kulübü projesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. İş kulübünden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin yoğun bir şekilde faydalanması konusunda üniversite ile işbirliği protokolü imzalanması kararlaştırıldı.