Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından "İnsan Kaynakları ve Kariyer Günleri" etkinliği düzenlendi.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, insana yatırım yapıldıkça ve emek verildikçe o derece başarılı olunacağını söyledi. 

Birikim sağlaması ve farkındalık oluşturması açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu dile getiren Çınar, "Temeldeki bu yeterlilik, doygunluk, dolgunluk oluşturulursa bir yerlerden bunun faydalarını göreceğiz. Bence görmeye de başladık." dedi. 

Çınar, kalkınmanın, gelişmenin ve istihdamın topyekün bir mevzu olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: 

"Ara eleman mevzusu çok konuşulur. Her yerde, her mecrada bu ara eleman konusu konuşuluyordu. Yetişmiş, sanat ve meslek sahibi elemanlar konusu bir türlü hızlı bir şekilde yoluna girmedi. Bu da eğitim sistemimizle de ilgili bir konunun yansıması. Bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Devletimiz çok çeşitli alanlarda teşvikler, destekler veriyor. Birçok kurumun, bakanlığın bu şekilde vermiş olduğu fırsatlar var. Bunları birçok insan bilmiyor. Bölgemizdeki girişimciler, yatırımcılar bunların bir kısmını birçoğu bilmiyor. Şehrimizde devletin girişimcilere ne imkanlar sağladığını herkesin bilmesini sağlayacak çok etkin çalışmalar yapıyoruz."

Geleceğin en büyük sektörünün ve her dönemin ana konusu gıda sektörü ve beslenme olacağını ifade eden Çınar, "İnsanlar şehirleştikçe, köylerden koptukça ve zenginleştikçe tarımsal sanayiye dayalı ürünler pahalanıyor. Biz tekrar oraya yönelip bu üretime dönersek, emin olun öyle milyonlarca istihdam alanı da oluşturulur." diye konuştu. 

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de hayattaki başarıların, mutluluğun en önemli ögelerinden birinin kişilerin sevebilecekleri, başarabilecekleri bir işe sahip olmalarına bağlı olduğunu dile getirdi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu ise kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından çalışma hayatına katkı veren firma temsilcileri ve iş adamlarına protokol tarafından plaket verildi.