Yön Sanat Merkezi ile Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği ve NAZIM HİKMET KÜLTÜR MERKEZİ 'nde gerçekleştirilen ödül töreninde,  Kdz. Ereğli Sanat Kurumu’nun “İstikbal Köylerdedir” projesi de ödül aldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, TBMM eski Başkanlarından Köksal Toptan ve eşi, Azerbaycan Milletvekilleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özel Temsilcisi ve Müsteşarları ve bir çok Belediyenin başkanlarının da katıldığı ödül töreninde, Sanat Kurumu Derneği Başkanı Cihangir Amca Ereğlili tüm sanatçılar ve sanatseverler adına ödülünü alırken,  Ereğli’nin köylerinde okul okul dolaşarak köy çocuklarına götürdükleri  tiyatro hizmetinde çektikleri tüm sıkıntıları unuttuğunu söyledi.





Kdz. Ereğli Sanat Kurumu, “İstikbal Köylerdedir” Projesi ile Kdz. Ereğli’de köy köy dolaşarak 16 merkezde 43 okuldaki binlerce çocuğa “Bir Böğürtlen Masalı” oyununu ücretsiz oynayarak tiyatro sevgisini aşılamıştı. Bu büyük özveriyle gerçekleşen proje  Ankara Yön Sanat Merkezi ile Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği “3. Engelsiz Sanat Ödülleri” organizasyonunda ödül aldı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Başkanı Cihangir Amca, Başkan Yardımcısı Naile Bingöl, Yönetim Kurulu üyeleri Nermin Bektaş ile Orhan Koç katıldı.

















































Ödül töreninde sunucu Karadeniz Ereğli  Ereğli Sanat Kurumu’nun İstikbal Köylerdedir Projesi’ni anons ettiğinde sahneye gelen Cihangir Amca ve arkadaşları alkışlar altında ödülü havaya kaldırdılar.  Duygularını sahnede paylaşan Cihangir Amca şöyle dedi:


“KAHRAMAN ÖĞRETMENLERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM”

“Böyle büyük bir organizasyonda böyle bir ödül almak çok gurur verici, onur verici. Bu sebeple başta Belediye Başkanımız Fethi Yaşar ve Yön Sanat Atölyesinin Genel Sanat Yönetmeni canım kardeşim Erdem Öksüz’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün  ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünden esinlenerek projemizin ismine İstikbal Köylerdedir koyduk.  İstikbal Köylerdedir ekibi 12’si çocuk olmak üzere 27 kişilik kalabalık bir gruptan oluşuyor ve biz bu 27 kişi köylerde ücretsiz tiyatro oyunları oynuyoruz köy okullarında. Son projemizde 16 merkezde 43 köy okulu bir araya getirdik ve 6 binin üzerinde çocuğumuza oyunlarımızı sergiledik. Bunu yaparken onlara bir kuruş bile maliyet çıkmasına izin vermedik. Özellikle ona da uğraştık. 

Şunu özellikle belirtmek istiyorum; bizim yaptığımız işin hiçbir anlamı ve kıymeti kalmazdı eğer o kahraman köy okulu öğretmenleri, o 6 bin çocuğu bizimle buluşturmasaydı. Hiçbir anlamı kalmazdı yaptığımız işin. Onları saygıyla selamlıyorum. Ellerinden öpüyorum hepsinin. Ve bu ödülü kaldırırken size söz veriyorum bir engel daha kaldıracağız.”


PROJE NASIL BAŞLADI

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu Sanat Kurumu Derneği yöneticilerini davet ederek “Bir Böğürtlen Masalı oyununu köy çocuklarına da oynar mısınız?” teklifindi bulunduktan sonra, bu konuda ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi yazısı gönderildi. Bu teklifi büyük bir sevinçle kabul eden Sanat Kurumu yöneticileri tiyatro kolunu hemen toplayarak yeniden provalara başlayıp yollara düştüler. 10 gün içinde de projenin tümünü köylerde  gerçekleştirdiler. 

Sanat Kurumu Derneği Başkanı Cihangir Amca bu konuda; “Tüm imkansızlıklara rağmen böyle büyük bir organizasyonda bulunmak ve orada Ereğli 'nin adını duyurmak bizi çok gururlandırdı. İSTİKBAL KÖYLERDEDİR projesinde bizi makamına davet edip ilk ateşi yakan Kaymakamımız  Sayın Nazım  Madenoğlu’na, ses sistemi ve ulaşım ile destek veren Kdz. Ereğli Belediyesine , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Numan Korkmaz ve çocukları bizler ile buluşturan KAHRAMAN KÖY OKULU OĞRETMENLERİNE tüm proje ekibi ve Sanat Kurumu ailesi olarak teşekkür ediyoruz.” Sözleriyle konuştu.


İSTİKBAL KÖYLERDEDİR  PROJESİNDE YER ALANLAR:

Naile Bingöl, Cihangir Amca, Orhan Koç, Nermin Bektas, Boran Büyükarslan,  Özkan Yıldız, Arzu Cengiz Yildirim, Betül Koçak, Eken Nur, Sam Kaçar, Selma Kaya Amca, Ali Deliak, Bariş Atik, Nisa Atik, İsmail Altay, Ozan Koç, Vasfiye Bayrak, Atakan Sağlam, Aynur Öner, Irmak Türüdü, Berk Sönmez, Sesaberu Sönmez, Meltem Zaloğlu Akman, Metin Akman, Tan Okay, Hasan Bingöl, Sevilay Kılıç, Ata Amca, UĞur Emiroglu, Cemil Baykal, Kemal Kılıç Erdem Öksüz ve Rahime İnam.


Haber:
Eyüp Bektaş