Tiyatro Gazetesi’nin gelenekselleşen Anadolu Tiyatro ödülleri, 3. kez verildi.  Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında, yıl boyunca gerçekleşen tüm tiyatro hareketleri, seçici kurul tarafından değerlendirildi ve seçilen “en etkili” tiyatro hareketleri ve eserleri ödüllendirildi. Anadolu Tiyatro Ödülleri “En iyi ‘Ana’dolu Ödülü”nü ise her yıl bir kadın oyuncuya verdiği gibi bu yıl da usta bir kadının oldu. Gazetenin Ana’dolu Kadın Ödülü Ayşenil Şamlıoğlu’na verilirken Yılın Tiyatro Adamı ödülü ise Mehmet Özgür’e verildi.

 

İSTİKBAL KÖYLERDE

 

Ödüller; Bakırköy Belediye Tiyatroları, Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edildi.

 

Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği tarafından sahneye konulan “Bir Böğürtlen Masalı” çocuk oyunu da, “Emek Ödülü” kazanarak aynı törende bölgemizin sesini duyurdu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önerisi ve kaymakamlığın izni ile köy köy dolaşarak köy çocuklarına tiyatro sevgisini aşılamak için sahnelenen “Bir Böğürtlen Masalı” isimli oyunu yaklaşık 6 bin çocuk izlemişti. Sanat Kurumu’nun Eşsiz Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözünden esinlenerek “İstikbal Köylerdedir” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik aynı dönem içinde ikinci ödülünü kazandı. Ankara’da 3. Engelsiz Sanat Ödülleri’nde ilk ödülünü kazanan proje, bu kez İstanbul’a Tiyatro Gazetesi’nin Emek Ödülü ile bir başarıya daha imza attı.  

 

Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği’nin Başkanı Cihangir Amca, aynı gün Ressam Meral Atsan’ın eşinin vefatı nedeniyle  gecikme ile yola çıkabildiklerini  ove zorlu hava koşullarına rağmen, anccak  tören başladıktan sonra salona gidebildiklerini belirtirken, “Tam  salona girdik adımız okundu” dedi.

 




Cihangir Amca şöyle konuştu:

 

“O günkü hava şartları malum tören başladıktan yarım saat sonra salona girdim. Daha yerime henüz oturmuşken sıra bize geldi ve Kez. Ereğli SANAT KURUMU anons edildi. Hazırlıksız ve yorgun bir şekilde sahneye çıktım ve Ereğli adına ödülümüzü aldım.  Salonda televizyon ve TİYATRO dünyasından birçok kişiyi görünce organizasyonun büyüklüğünü fark ettim ve bu ünlülerin bir çoğu bizi tebrik etti dönüş ise başka hava muhalefetinden dolayı zorluklar vardı. Diyeceğim o ki abi ödülü alıp Ereğli’ye getirmek ödülü hak etmekten daha zor oldu.                       

 

Tiyatro Gazetesi’nin  Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu da görüşlerini şöyle ifade etti:

 

“Cebimizde umutla biriktirdiklerimizi karıştırıyoruz. Savaşa karşı barışı, nefrete karşı sevgiyi, ayrılığa karşı birlikteliği parmaklarımızla yokluyoruz. Cebimizde sıcacıklar.  Yüzümüze yağan beyaz kar taneleri kadar serin ve taze dileklerimiz. Bu yıl da iyiliğin çakıltaşları sanatla döşeli, bu yüzden de “Her daim Kültür-Sanat” diyoruz.”

 


www.ereglionder.com.tr/guncel/istikbal-koylerdedire-bir-odul-daha-h69756.html