Tiyatro oyununun adı “Bir Böğürtlen Masalı”.  Bu çocuk oyununu sadece Ereğli’de değil, bir çok kentte ücretsiz oynadılar. Kdz. Ereğli’de de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle köy çocuklarına tiyatroyu sevdirebilmek için köy köy  dolaştılar. Binlerce çocuğa ücretsiz Bir Böğürtlen Masalı’nı oynayıp tiyatroyu sevdirmeye çalışırken projenin adını da Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal  Göklerdedir” sözünden esinlenerek “İstikbal Köylerdedir” olarak koydular. Kdz. Ereğli Sanat Kurumu’nun bu sanat sevdası o kadar büyük ki, “Her şey Cepten” sloganıyla tüm giderlerini de cep harçlıklarını biraraya getirerek karşılıyorlar.

İşte bu projeye ilk ödül Ankara’dan gelmişti. Ankara Yön Sanat Merkezi’nin Yenimahalle Belediyesi ile birlikte düzenlediği “3. Engelsiz Sanat Ödülleri” organizasyonunda ödül kazandı ve Karadeniz Ereğli’nin adını duyurdu. Projenin içeriği ve anlamının bu kez Türkiye’nin tek Tiyatro Gazetesi’nin tarafından bir kez daha ödüllendiği haberi geldiğinde, o herkes  tatil  sefası yaparken, Ereğli’nin köylerinde “İlle de sanat” diye dolaşıp köy çocukları ile bütünleşen ekibin üzerindeki tüm yorgunluklar bir kez daha kalktı.

Tiyatro Gazetesi’nin düzenlediği “3. Anadolu Tiyatro Ödülleri” yarışmasında kazanılan “Çocuk Tiyatrosu Emek Ödülü” için  Sanat Kurumu’nun yöneticileri ve oyuncuları  26 Ocak 2017 tarihinde İstanbul’a giderek bu büyük coşkuyu bir kez daha yaşayacaklar.