ÇİFTE STANDART UYGULAMA: Kamu işyerlerinde Memur Sen’in ve ona destek veren Türkiye Kamu Sen’in almış olduğu karar ile yaklaşık üç aydan beri devam eden sivil itaatsizlik eylemi yapılmaktadır. Bu eylemde iş yerlerinde ve okullarda kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranılırken işveren bunlarla ilgili hiçbir işlem yapmazken, sendika genel merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz grevde, aynı gün okullardan ve diğer iş kollarından KESK’in eylemlerine katılan çalışanların isimlerinin istenmesi bir çelişki değil midir?

 

Kdz. Ereğli KESK Bileşenleri yazılı bir açıklama genel merkezin aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin hemen akabinde isim listesinin istenmesi “iki yüzlü tutum” olarak değerlendirilirken, tem sendikalara eşit mesafede durulması istendi.

Açıklama şöyle:

Üyesi olduğumuz Eğitim Sen, SES ve BES ‘in bağlı olduğu Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK ) 16 Mayıs 2013 tarihli, 59 Sayılı kararı ile insanca yaşam, güvenceli iş ve gelecek talepli grev kararı doğrultusunda 5 Haziran 2013 günü bir günlük uyarı grevi kararı almıştır. Fakat ülkede yaşanan Gezi Parkı protestoları nedeniyle, konfederasyonumuz 3 Haziran 2013 tarih ve 64 sayılı kararı ile “Demokratik Bir Türkiye”  talebiyle 5 Haziran 2013 tarihinde yapılması kararı alınan bir (1) günlük iş bırakma kararını 4 ve 5 Haziran 2013 olarak iki (2) güne çıkarmıştır.

 

Bizler de KESK bileşenleri olarak; KESK’in almış olduğu bu karar doğrultusunda örgütlenme çalışmalarımızı yaparak geniş katılımla, hem iş yerlerimizde hem de alanlarda demokratik tepkilerimizi göstermek amacıyla iki ( 2 ) gün iş bırakma eylemini coşkulu bir şekilde gerçekleştirirken taleplerimizi kamuoyu ile paylaştık. Diyeceksiniz ki demokratik ülkelerde bunlar sendikal haklar doğrultusunda olması gereken şeylerdir fakat tam da bu nokta da işverenin ikiyüzlü tutumu bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Daha önce de basın açıklaması ile de belirttiğimiz olayların maalesef tekrarını yaşamaktayız.

 

Kamu işyerlerinde Memur Sen’in ve ona destek veren Türkiye Kamu Sen’in almış olduğu karar ile yaklaşık üç aydan beri devam eden sivil itaatsizlik eylemi yapılmaktadır. Bu eylemde iş yerlerinde ve okullarda kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranılırken işveren bunlarla ilgili hiçbir işlem yapmazken, sendika genel merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz grevde, aynı gün okullardan ve diğer iş kollarından KESK’in eylemlerine katılan çalışanların isimlerinin istenmesi bir çelişki değil midir?

 

Bu nedenle bir kez daha tekrarlamak istiyoruz: Sizler tüm kamu çalışanlarına ve tüm sendikalara eşit mesafede durmalısınız. Fakat bugüne kadar maalesef bunu yapmadınız ve sizler yasa ve yönetmelikleri kendi siyasal düşünceleriniz doğrultusunda uygulayarak suç işlemektesiniz. Bu konuyla ilgili olarak haklarımızı yasal yolla arayacağımızı da kamuoyu ile paylaşıyoruz.