Alaplı'ya bağlı Onurlu Köyünde ikamet eden doğuştan duyma ve konuşma engelli Şeref Yavuz (36)kendine ait işyeri açmak için bürokratik engelin aşılmasını bekliyor.

Alaplı'da kendi imalatı soba, kuzine, mangal, yufkasacı kerpiçten mangallarla üne kavuşan doğuştan duyma ve konuşma özürlü Şeref Yavuz (36)kendine ait işyeri açmak için bürokratik engelin aşılmasını bekliyor.
Yeni icadı saçtan mangalla dikkatleri üzerine çeken Şeref Yavuz, okuma yazma bilmediği için ustalık belgesi alıp işyeri açamıyor. Kendi imalatı ürünlere on yıl garanti veren Yavuz, ustalık belgesi olmadığı için kanuni olarak işyeri açamadığını söyledi. Yavuz'un babası Orhan Yavuz oğlunun kendi ayakları üzerinde durmak için mücadele verdiğini belirterek, Oğlum Şeref Yavuz doğuştan konuşma ve duyma özürlü dolayısı ile okuma yazması yok, ama oğlumun meslek öğrenme merakı küçük yaşlarda başladı. Demirci dükkanı olan yakın bir akrabamızın yanına oğlum Şeref'i çırak olarak verdik, oğlum kısa zamanda mesleği öğrendi. Dükkan açmak istedi bizde oğluma dükkan açmak için müracaat bulunduk, sonradan öğrendik ki özürlü birine işyeri açmak o kadar zor muş ki, diğer oğlumun adına işyerini açtık ve oğlum burada çalışmaya başladı. Ama asıl sorun bundan sonra başladı. Oğlumun üzerine işyeri olduğu için yapmak istediği başka işleri yapamadı. Özürlü oğlum Şeref'in üzerine işyerini açmak istiyoruz, ama yasal olarak olmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Oğlum kimseye muhtaç olmadan özürlüde olsa imalat yapmak istiyor dedi.
Oğlunun mesleki deneyiminin kontrol edinilerek ustalık belgesi verilmesini istediklerini belirten baba Orhan Yavuz,Bu işe yasal bir yol bulunup oğlumun işletmeyi kendi adına açmasını istiyoruz. Oğlum üretiyor ben pazarlarda oğlumun ürettiğini satıyorum. Evimize de gelir geliyor. Kimseden sadaka istemiyoruz