TÜİK'ten 'Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet İşyerleri Araştırması'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet İşyerleri Araştırması gerçekleştirecek. Araştırma kapsamında, Zonguldak merkez ve ilçelerinde bin 296, Bartın merkez ve ilçelerinde 393, Karabük merkez ve ilçelerinde 505 olmak üzere toplam 2 bin 194 işyeriyle anket çalışması yapılacağı bildirildi.
TÜİK Zonguldak Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle;
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da, kalkınma planları, milli gelir tahminlerinin yapılması, ülkemizin ekonomik ve sosyal yapısındaki değişmelerin izlenmesi, uluslararası bilgi istemine ve uluslararası karşılaştırmalara olanak sağlanması ve çeşitli araştırmalara kaynak teşkil etmesi amacıyla sanayi ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işyerlerine yönelik olarak anket çalışması başlatılmıştır.
Bu kapsamda Bölge Müdürlüğü olarak Zonguldak merkez ve ilçelerinde bin 296, Bartın merkez ve ilçelerinde 393, Karabük merkez ve ilçelerinde 505 olmak üzere toplam 2 bin 194 işyeriyle anket çalışması yapılacaktır. 2 Temmuz 2012 tarihinde başlayacak olan çalışmada; işyerlerinden çalışan sayıları, sosyal güvenlik ödemeleri, ayrıntılı olarak yıllık bazda tüm gelir ve giderleri, KDV ve vergi ödemeleri gibi bilgiler derlenecektir. İşyerleri ve muhasebeciler tarafından cevaplanacak bu çalışma hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler, TÜİK Zonguldak Bölge Müdürlüğü'ne ait (0.372) 253 79 70 numaralı telefonu arayabilirler. İlgililerin, bu araştırmada görev alacak TÜİK personellerine yardımcı olmaları çok büyük önem arz etmektedir.