Alaplı Belediyesi’nin aile olarak , ilçeye fındık toplamaya gelen ve  kırsalın değişik noktalarında kamp kuran fındık işçilerinin su ihtiyacını karşılamaya devam ettiği açıklandı.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, fındıkta hasat sezonu olması nedeniyle, ülkemizin birçok şehrinden çocuklarıyla birlikte ilçemize fındık toplamaya gelen işçilerin olduğunu ve bunların kendilerine gösterilen alanlarda kamplar kurduklarını hatırlatarak şunları söyledi:

“Kamp kurdukları alanlarda zor şartlar altında yaşayan vatandaşlarımız, bir taraftan fındık hasadında çalışırken, bir taraftan yemek, su gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Özellikle, bazı kamp noktaları, içme ve kullanma sularına uzak olduğu için buralardaki vatandaşlarımız bu ihtiyaçlarını karşılamak için daha çok zorluk çekiyorlar. Biz de Belediye olarak, muhtelif aralıklarla itfaiye araçlarımızla su taşıyarak, bu vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. En son Kasımlı Köyü mevkiinde kamp kuran fındık işçilerine su ulaştırdık.“