Kdz.Ereğli'de 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan Yangınla Mücadele ve İtfaiyecilik Haftası Kapsamında tatbikat düzenlendi. Tatbikatın ardından itfaiye araçları ilçe merkezinde tur attı.

Önceki akşam yemekte buluşan itfaiyeciler saat 13.30'da Yangınla Mücadele ve İtfaiyecilik Haftası kapsamında yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen tatbikata itfaiyecilerin yanı sıra askeriyeden de katılım sağlandı. Yangınla Mücadele ve İtfaiyecilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen tatbikatın ardından Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş bir konuşma yaptı. Ateş konuşmasında, Konvoyla birlikte, yangına müdahale ve ilk yapılacaklar konulu bastırdığımız broşürlerin de dağıtımını yapacağız. Hafta etkinliklerimiz bitse de halka dönük çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Özellikle okullarda ve diğer alanlarda öğrenci ve topluma yangın, yangına ilk müdahale ve kurtarma çalışmaları hakkında aydınlatıcı çalışmalarımız süreç içerisinde devam edecektir. dedi.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Teşkilatı personelinin ve gönüllü itfaiyecilerin katıldığı tatbikatta önce, deprem ve farklı afetlerde müdahalede kullanılan beton kesme aracı tanıtıldı. Ormanlık alanda çıkan yangınlara etkin müdahaleyi amaçlayan temsili müdahalede ise tutuşturulan dal parçaları su bombası olarak tabir edilen araçla söndürüldü. Bir atımda 12 kiloluk su boşaltan aracın, 12 kiloluk suyu 1 ton su etkisiyle boşalttığı belirtildi. Tek bir su kaynağından birden fazla hortumla su çekerek yangına müdahale edilmesini canlandıran gösteriyle devam eden tatbikat, ev ve iş yeri yangınlarında araç merdiveninin ulaşamadığı noktalardaki kazazedelerin sedye yardımıyla ve 35 metrekarelik şişme yastığa atlayışla kurtarılışlarını temsil eden bölümlerle tamamlandı. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı bünyesinde görevli askerlerin bilgi alıp izlediği tatbikat, kesilen kutlama pastası ve ikramlarla sona erdi.