Kdz. Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ateş, İtfaiye Müdürlüğü Personeli ve Gönüllü İtfaiyeciler Çankırı Valiliği ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilciliği Çankırı Dağcılık Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübünün 29. Çankırı Ilgaz dağı Geleneksel Cumhuriyet tırmanışı etkinliğine katıldığını söyledi. Etkinliklerin Çankırı Turizm Müdürlüğü, Kastamonu Turizm Müdürlüğü ve Kastamonu Üniversitesi'nden toplam 51 kişinin katılımıyla başarı ile tamamlandığını belirten Ali Ateş, 11 Kişilik bir ekibimizle 29 Ekim Sabahı Çankırı-Ilgaz bölgesine hareket ederek kamp bölgesine ulaşılmıştır. Kamp bölgesinde çadırlar kurulup, tırmanış için gerekli hazırlıklar yapılarak 30 Ekim sabahı diğer gruplar ile birlikte 5 kilometrelik mesafeli tırmanışa geçilerek yaklaşık 4,5 saat sürede 2 bin 546 metre yüksekliğe ulaşılarak, zirvede tüm gruplar ile birlikte Şehitlerimiz ve Van depreminde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı ve Belediye Bayrağımızı Tepenin zirve noktasına dikilmiştir.
Daha sonra 5 kilometrelik inişe geçilmiş olup yaklaşık 2,5 saat süren yolculuk sonrası kamp bölgesine ulaşılarak ilçemize dönüş hazırlıkları başlanmıştır. Burada İtfaiyeciliğin yalnızca yangın söndürmek olmadığını, tüm personelimizin kondisyon, çeviklik zor şartlarda nasıl müdahale edileceğini ve olağanüstü durumlarda arama-kurtarma çalışmalarında nasıl hareket edileceği deneyimini kazanmış olduk.
Bu tür etkinliklerin Gönüllü İtfaiyecilerimiz ile birlikte devam edeceğini söyleyerek, Bu organizasyonda bizlere yardımcı olan; Kastamonu Ekip lideri İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Çankırı İl Kültür Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar, Dağcılık Federasyonu üyesi ve gönüllü itfaiyeci olan Murat Albayrak'a teşekkür eder yeni etkinliklerde bir arada olmayı dilerim.
Ayrıca 3. Grup Gönüllü İtfaiyecilerin Eğitimine Kasım ayında başlayacağını duyururum dedi.