Alaplı’da göreve yeni başlayan İtfaiyeciler eğitimlerin ardından yemin ederek göreve başladı.

 

İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yaptığı açıklamada, 45 gün süren eğitimlerin ardından 8 yeni itfaiyeci yemin ederek göreve başladığını söyledi.

Hipokrat yemini nasıl varsa İtfaiyecilerinde yemini olduğunu ifade eden Taşkın, İtfaiyemizin bünyesine 8 yeni itfaiyeci katıldı. Arkadaşlarımız iş başı yapmadan önce 45 günlük bir eğitime alıyoruz. Bu eğitimler önce teorik sonra uygulamalı eğitimler oluyor. Teorik eğitimlerde yangın söndürme, trafik kazaları ve kurtarma eğitimleri veriyoruz. Ardından aynı eğitimleri uygulamalı yapıyoruz. Tüm bu sıkı eğitimlerin ardından yeni personelimiz meydan gelebilecek yangın ve trafik kazaları doğal afetlere müdahalede hazır hale geliyorlar.45 günün sonunda yeni itfaiyecilerimize sertifika veriyoruz. Burada en önemli olan yeni arkadaşlarımızın İtfaiyeci yemini etmesidir. Nasıl Hipokratlar göreve başlarken yemin ediyorsa itfaiyecilerde yeni göreve başladıkları zaman yemin ederek başlarlar. Bu bir İtfaiyeci geleneğidir. “ diye konuştu.

 

İTFAİYECİ YEMİNİ

“Allah’ım, tehlikeye düşmüş olan her canlının, özellikle küçük bir çocuk ya da yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmem için bana güç ver. Yangında mücadelede bilgi, teknik ve tecrübelerimi arttır. Sevgimi, cesaretimi ve inancımı eksiltme. Pirimiz İbrahim Peygamberi yanmaktan koruduğun ilahi emrin sırrına beni de dahil et. Kaderimde ölmek varsa çocuklarımı, eşimi ve yakınlarımı koru Allah’ım.” 

 

(Haber Cem Sürmeneli)