Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri yangın zilini duyduktan 10 saniye içerisinde garajdan çıkış yaptı.
Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın çalışmalar hakkında bilgiler vererek ilk altı ayı değerlendirdi. 2010 yılının ilk altı ayında 18 yangın olduğunu belirten Müdür Sarıaydın, geçen yıla oranla sayının daha az olduğunu belirtti. Geçen yıl yangın sayısının 40 olduğunu vurgulayan Sarıaydın, önümüzdeki sobaların kurulması ile yangın sayılarında artış olabileceğini tahmin ettiklerini dile getirdi. Sarıaydın, "2010 yılının ilk altı ayında 11 adet ev yangını, 4 adet vasıta yangını, 1 adet iş yeri yangını, 1 adet nöbetçi kulübesi ve 1 adet baraka yangını meydana geldi. Ayrıca bu yangınlardan oluşan zarar tahmini olarak 160 milyonu buluyor. Ayrıca 4-5 yıl öncesine kadar gereksiz birçok gereksiz telefon eden kişiler oluyordu. Bu sayı artık günde 1-2'yi buluyor. Asılsız ihbarlar da fazla olmuyor" diye konuştu.
Öte yandan yangın zilini duyan itfaiye erlerinin giysilerini giyip, araçlarına 10 saniyede binmeleri dikkat çekti. Yetkililer, ihbar alındığında garajdan çıkışın normal şartlarda gündüz 30, gece ise 60 saniye olduğunu belirtti.