Alaplı'da son zamanlarda yaptığı başarılı çalışmalar ve eğitim faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ilçedeki tüm kamu kurum, kuruluşları ve özel kuruluşlara yönelik eğitim seferberliği başlattı.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, ilçedeki zihinsel, fiziksel engellilerin bulunduğu özel bir bakımevindeki personele yangın ve kurtarma eğitimi verdiklerini söyledi.
İtfaiye Müdürlüğü olarak eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Taşkın, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak göreve başladığımızdan bu yana ilk etapta itfaiyemizin mevcut araç gereçlerindeki eksiklikleri gidererek bölgedeki en donanımlı itfaiyesi haline getirdik.
Gerek personelimize verdiğimiz eğitimler gerekse ilçemizdeki okullarda, öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerle ilçe halkımıza yangın ve kurtarma konusunda daha bilinçli olmalarını sağladık. Bu anlamda son olarak ilçemizde zihinsel, fiziksel engellilerin bulunduğu özel bir bakımevindeki personele yangın ve kurtarma eğitimi verdik. 
Eğitim seminerinde yangının önemi, yangın nedir. Yangına müdahale çeşitleri, yangınlara müdahalede kullanılan söndürme maddeleri, yangın esnasında yapılması gerekenler, yangın meydana gelmeden alınması gereken önlemler nelerdir. Yangın yerinde doğru hareket tarzları ve bina tahliyesi konularında bilgiler verdik. Eğitimlerimiz 3 gün boyunca hem teorik hem de uygulamalı olarak devam edecektir dedi.