Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Ekipleri tarafından Karadeniz Ereğli'nin değişik noktalarında ilçe halkını bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için "Yangın Önleme Tedbirleri" broşürü dağıtıldı.
Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Şevket Malçok, yaptığı açıklamada halkı yangın ve alınması gereken önlemle konusunda bilinçlendirmek için çaba gösterdiklerini belirterek şunları söyledi: " Her yıl 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen itfaiye Haftası etkinleri çerçevesinde Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İlçemiz Halkını ve esnafını bilinçlendirmek amacı ile Yangın Önleme Tedbirleri adı altında broşür hazırlayıp dağıtımını yapmaktadır.
Hafta nedeni ile 01 - 02 Ekim 2009 Perşembe ve Cuma günleri İlçemiz Devlet Hastanesi çalışanları ile Okullarımızdan İtfaiye Müdürlüğüne ziyarete gelen öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımıza kazalar, yangın ve önlemleri hakkında gerekli bilgiler verilmektedir.
İnsanoğlunun yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biri olan İtfaiyecilerimiz 24 saat aralıksız büyük bir özveri içinde göreve hazır beklemektedir. Yangınlara adet canlarını siper ederek çalışan tüm İtfaiye teşkilatının İtfaiye haftası kutlu olsun" dedi.