Karadeniz Ereğli ilçe Tarım Müdürü Hakan Tekin, yazılı bir açıklama yaparak fındık üreticilerini eksik ödemelerle ilgili itiraz dilekçelerini vermeye davet etti.

Tekin yazılı açıklamasında fındık üreticileri ile ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğünün 09.04.2010 tarih ve 2057 sayılı yazılarında da belirtildiği üzere; Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemelerinin 26 Mart 2010 tarihinden itibaren üreticilerimize ödenmeye başlandığı ; ancak  Kimlik Paylaşım Sistemi,Fındık ocak sayıları ve arazi sınıflarının sisteme hatalı kaydedilmesi vb. nedenlerle ödemeleri gerçekleştirilmeyen veya eksik ödeme alan üreticilerin bulunduğu;  diğer İllerde de olduğu gibi İlçemizde de ödemesi gerçekleştirilmeyen veya eksik ödeme alan üreticiler için fark icmallerinin düzenlenmesi ? gerektiği belirtilmektedir.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman EKŞİ Başkanlığında toplanan  İlçe Tahkim Komisyonunun  16.04.2010 tarih ve 2010/2 sayılı Kararı gereğince ;

Sadece yukarıda belirtilen hususlar nedeniyle eksik ödeme yapılan ve geçmiş zaman içinde asılan listelere itiraz edemeyen üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla  üreticilerin, değerlendirilmek üzere  itiraz dilekçelerini  16.04.2010 tarihinden başlayıp, 26.04.2010 saat 17.30 a kadar İlçe Tarım Müdürlüğüne vermesi gerekmektedir.