Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi'nin, Erdemir’deki Toplu İş Sözleşmesi öncesi birlik ve beraberlik gecesi düzenlediği bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: Büyük Anadolu Ereğli Hotel’de düzenlenen geceye, Türk Metal Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş, eşi Saniye Odabaş, Şube Başkanımız Metin Ercan, eşi Ayla Ercan, şube yöneticilerimiz ve eşleri, iş yeri temsilcileri, lokalleri ve eşleri ile Bursa’dan eğitim seminerine gelen sendikamız üyesi yaklaşık 50 bayan işçi katıldı.




Genel Başkan Yardımcımız Odabaş, yemekli gecede yaptığı konuşmada, yaşanan toplu iş sözleşmesi sürecinden bahsederek, “her dönem olduğu gibi bu dönem de birlik ve beraberliğimizi en üst seviyelerde tutacağız. Sizlerden aldığımız güçle, tamamlayacağımız Toplu İş Sözleşmesinde, yine sizlere en iyi koşulları sağlayacak şartlarda bir sözleşmeye imza atacağımızı belirtmek istiyorum. Bu yıl da başladığımız birlik ve beraberlik gecelerimize devam edeceğiz” dedi.





ERCAN: 200 BİN ÜYE SINIRINA DAYANDIK


Şube Başkanımız Ercan da, Türk Metal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın yürüdüğü yolda güvenle ilerlediklerine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Dünyanın her yerinde güven ve huzurun en yüksek duygularla yaşandığı yer olan aile yapısı ve bu yapının en büyük oluşumunda şüphesiz ki, bugün 33 şube ve 200 bin üye sınırına dayanan ve bir ferdi olmaktan her zaman onur duyduğum Türk Metal Sendikası’dır. İçerisinde bulunduğumuz Toplu İş Sözleşmesinde tutulmuş olan ‘Uyuşmazlık Zaptı’ sonrasında arabuluculuk sürecinde ve bundan sonra atılacak tüm adımlarda Erdemir Emekçileri olarak adım adım yürüyeceğimize, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da teşkilatlarımızla birlikte tek yumruk olarak yolumuza devam edeceğimize, Emekçi Kardeşlerim adına söz veriyorum. Yürüdüğü yolun ışığında güvenle ilerlediğimiz Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Sayın Pevrul KAVLAK ve Genel Merkez Yöneticilerimiz başta olmak üzere, her zorlu süreçte olduğu gibi bugünde bizlerle birlikte tek yürek tek bilek olan dava arkadaşlarımız, emekçi kardeşlerimize, kıymetli eşlerine, büyük ve güçlü ailemizin tüm üyelerine yaşatmış oldukları gururdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.”





Konuşmalar sırasında davetlilerin zaman zaman sendikamız lehine sloganlar attıkları geceye katılanlar yenilen yemeklerin ardından müzik eşliğinde eğlendiler.

 

(Haber Merkezi)