Zonguldak Valisi Ali Kaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kaban, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kurumlarından TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Türk milletinin, ulusal egemenlik bayramı olan 23 Nisan'ı içtenlikle kutladığını belirten Kaban, mesajında şunları kaydetti:
"23 Nisan 1920 de Ankara'da toplanan TBMM aldığı tarihi kararlarla ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması ve bağımsızlık yolunda yürütülen çabaları yönlendirmiş, varlığıyla milletimize güç vermiş, bağımsızlık mücadelesi veren milletimizin, ordumuzun umutlarını güçlendirerek zafere olan inancını, azmini, gücünü arttırmıştır. TBMM bunları yaparken, bağımsız, özgür, egemen bir devletin de temelini oluşturmuş, Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş ve Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında büyük ve önemli rol üstlenmiştir. Milli egemenliğimizin sembolü olan TBMM açıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden büyük önder Atatürk, onlara duyduğu güveni, sevgiyi, değeri en güzel şekilde göstermiş. Cumhuriyetimizin çocuklarımızın ve gençlerimizin güvencesinde onların omuzlarında yükseleceğine, sonsuza dek yaşatılacağına olan inancını ortaya koymuştur. Çocuklarımızın bu sorumluluğun bilinci ile hareket ederek çalışacaklarına, cumhuriyetimizi lider ülke yaparak yaşatacaklarına, aydınlık yarınlarımızın mimarları olacaklarına inancımız sonsuzdur. Bizlerde ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaya yönelik tüm çabalarında onlara destek verecek her zaman yanlarında olacağız."

-

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU:

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

TÜRKİYE'Yİ GELECEĞE TAŞIMAK BİZLERİN VE ÇOCUKLARIMIZIN EN ÖNEMLİ GÖREVLERİNDENDİR

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Bundan tam 96 yıl önce milletimizin büyük fedakârlıklarıyla TBMM kurulmuş, milletimizin bağımsızlığının ve kararlılığının rumuzu olmuştur. Bu tarih, Türk milletinin var olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının ve neticenin alınmasının en büyük örneklerinden birini teşkil etmektedir. Türk milletinin önünde yepyeni bir ufuk açılmış ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler ve yeni hedefler doğmuştur. Bu ideal ve hedeflerin ilk adımı olarak, ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Türk milleti, hangi şart altında olursa olsun, milli egemenlik üzerinden hiçbir vesayet ve tahakkümün asla kabul edilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir. Bugün de özgür, bağımsız, birlik ve beraberlik içinde bir Türkiye'yi geleceğe taşımak bizlerin ve çocuklarımızın en önemli görevlerindendir. Türkiye'yi karanlıklardan kurtararak, aydınlık gelecekler inşa etmek bizlere düşen önemli bir vazife, genç nesillerimiz ise aydınlıkları sürdürecek birer meşaledir. Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel miras; daha güzel, daha özgür ve daha huzurlu bir Türkiye olacaktır. Milli Mücadele’ye emeği geçmiş olan herkesi rahmetle anıyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.

 
------

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR:

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak yazılı bir açıklama yaptı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günün, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 96’ıncı yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği en anlamlı günlerden biridir.

23 Nisan 1920’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığın kayıtsız şartsız Türk Milleti olduğunu göstermiştir. Milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine ulaşma yolunda verdiğimiz mücadelenin, en güçlü ilham kaynağıdır. 23 Nisan’ı çocuklarımızın bayramı olarak kutluyoruz. Çünkü; milletin geleceğinin çocuklarda olduğunu biliyoruz. 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmiş olması, bir toplumun temelini ve geleceğini oluşturan çocuklara ne derece önem verildiğini göstermesi açısından da oldukça anlamlıdır. 23 Nisan tarihin, ülkemiz topraklarına yeniden ışık saçtığı, çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmeye başladığı bir gündür. Çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, yürekleri vatan sevgisi ile dolu, ileri görüşlü, çalışkan ve duyarlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük temennimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil” olarak tanımladığı Türk çocuklarına armağanı olan 23 Nisan, tarih boyunca da çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olması özelliğini koruyacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

-


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL:

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı.
Başkan Uysal kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü Bayram olarak armağan ettiği çocuklarımız, umudumuz ve geleceğimizin güvencesidir.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz milletimize hizmette bulunan ve ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını rahmet ve minnetle yâd ederken,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

-

AKP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖZBAKIR:


Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır  23 Nİsan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak Kutlama Mesajı yayınladı.

Özbakır mesajında şu ifadelere yer verdi ;

Yakın tarihimizin en büyük dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşımızda, dünyaya yüce önder Atatürk tarafından ezilen uluslara örnek olacak bir ders verilmişti: “Milli egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” Çünkü Osmanlı İmparatorluğu zamanında egemenlik padişahta idi. Padişah ülkeyi istediği gibi yönetirdi. Buna son veren karar 23 Nisan 1920’de ilk Büyük Millet Meclisi'mizin açılmasıdır. Bu gün, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Atatürk tarafından bugünün küçükleri, yarının büyüklerinin ulusal egemenliğin nasıl kazanıldığını ve neden kaybedilmemesi gerektiğini hiçbir zaman unutmamaları için çocuklarımıza bayram olarak adanmıştır. Bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, tüm çocuklarımıza sevgilerimi sunarım.




ZONGULDAK CHP MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU:

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 96. Açılış Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Turpcu mesajında şu satırlara yer verdi:

 

“23 Nisan 1920 tarihi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla birlikte millet egemenliğine dayanan demokrasinin temellerinin atıldığı ve Cumhuriyet meşalesinin yakıldığı gündür.

 

Bir ulusun egemenliğini sembolize eden günü çocuklara hediye edecek kadar yüce gönüllü bir mirasa sahip olduğumuz için çok gururluyuz.  Bugün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu günlere nasıl gelindiğini öğretmek açısından oldukça önemlidir.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk `özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Ulusal egemenlik; bir ulusun namusudur, onurudur, şerefidir` söylemiyle ulusal egemenliğin önemini ve halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu vurgulamıştır, bu nedenle günün ruhuna uygun şekilde hem çocuklarımız için hem de ulusal egemenlik adına kutlanması gereken bir gün olduğu unutulmamalıdır.

 

Ancak iktidar, çocuklarımıza yaşattıklarından sonra 23 Nisan'ı kutlamaya yüzü olmadığı için bayramlardan kaçıyor. Binlerce çocuk işçinin, çocuk mahkumun, çocuk gelinin, cinsel taciz ve tecavüze uğrayan çocukların bulunduğu ülkede bugünün anlamına yakışır şekilde kutlanması mümkün mü? Bunları toplum olarak aşabilmek için en üst perdeden tepki, yaptırım ve bilinçlendirme gerekiyor. Yukarıda sayılanların ağır bir toplumsal sorunlar olduğunu herkesin bilmesi, ona göre hareket etmesi, iktidardakilerin gerekli tedbir ve önlemleri alması gerekmektedir.

 

Bu duygularla, TBMM’nin 96. Açılış Yıldönümünü kutluyor, Ulu Önder’in tüm dünya çocuklarına hediye ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarımızı tebrik ediyor, `Tek bir egemenlik var, o da ulusal egemenliktir. Ülkeyi ve ulusu kendi gücü ve azmi kurtaracaktır` diyerek bağımsızlık ateşini yakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, yol arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum.”

-


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ:

23 Nisan 1920 tarihi, ulusun egemenliğinin ulusun iradesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne devredilmesinin sembolüdür. 23 Nisan’da yalnızca bir kurum değil, aynı zamanda ulusumuzun kendi iradesi ile kendisini yönetmesinin önü açılmıştır.

Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olduğunu savunarak, cumhuriyetimizin kurucusu olan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Meclis’te yoğunlaşan milli iradenin, doğrudan doğruya vatanın mukadderatına el koymuş olduğunu kabul etmek, temel ilkedir” diyerek, 23 Nisan 1920’de ilk meclisimizin açılışını yapmıştır. O gün temeli atılan cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri sayesinde; bugün TBMM çatısı altında işçi, çiftçi, köylü, esnaf ve toplumun tüm kesimleri temsil edilmektedir.

23 Nisan, ulusal egemenliğimizin sembolü olmasının yanında, Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da dahil olmak üzere tüm milli bayramlarımız, bizim en önemli ulusal değerlerimizdendir. Ancak, maalesef Atatürk’ü, cumhuriyeti, parlamenter demokrasiyi, ulusal egemenliği ve ulusal değerlerimizin birçoğunu, bir türlü içine sindiremeyen AKP iktidarı; ulusal bayramlarımızın kutlamasını kaldırarak, coşkusunu azaltarak tüm ulusal değerlerimize saldırmaya devam etmektedir. Cumhuriyet yürüyüşlerine biber gazlı müdahalelerde bulunan, Atamızın emanetine sahip çıkmak için mücadele eden gençlerimize, düşmana saldırır gibi saldıran AKP iktidarı, şimdi de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanmasını engelleme gayretindedir.
Bugün kişisel hırs ve menfaatlerine yenilmiş diktatörlük heveslisi iktidar sahipleri, "başkanlık sistemi" kılıfı altında; ulusal egemenliğimizin tecelli ettiği millet meclisini önce işlevsiz bırakmayı, sonra da tamamen yok etmeyi amaçlamaktadırlar.

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin mensubu olarak bizler; Atamıza, cumhuriyetimize, cumhuriyetimizin kurumlarına, ulusal bayramlarımıza, milli değerlerimize, bize bu cennet vatanı bırakan şehit ve gazilerimize her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği ve parlamenter rejimin temelini sembolize eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız ve her zamankinden daha büyük bir coşku ile kutlayacağız.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ulusumuza ve aydınlık geleceğimiz olan tüm çocuklarımıza kutlu olsun.

-

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI:

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” mesajı yayınladı.

Demirci’nin mesajı şöyle;

“Ulusal Egemenliğimizin 96. yılındayız.

Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi verdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla ulusumuz tüm dünyaya egemenliğini ve bağımsızlığını ilan etmiştir.

TBMM’nin açılışı ve Cumhuriyetimizin ilanıyla Anadolu insanı demokratik bir ortamda hak ve özgürlüklerini kullanmanın ayrıcalığına kavuşmuş, devletin gerçek sahibi olmuştur.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle devletin yönetiminin millete ait olduğunu vurgulamıştır.

Ulusumuzun verdiği bağımsızlık ve egemenlik savaşının ardından ülkemizin kalkınması için yeni bir mücadele başlatılmıştır.

Nitekim Atatürk ve arkadaşları, kalkınma için Zonguldak’ın önemi daha o günlerden görmüş ve maden ocaklarına sahip çıkmışlardır. Zonguldak, Cumhuriyetimizin ilk ili olmuştur. Kuşaklar boyu aktarılan üretim kültürüyle çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak üzere ülkemiz için ürettik ve üretmeye devam edeceğiz.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz”.


-
  

ÇAYCUMA TSO BAŞKANI RIFAT SARSIK:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı mutluluğu bir araya getiren eşsiz bir milli bir bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği çok anlamlı ve kutlu bir gün; diğer taraftan “yarının büyükleri, geleceğin garantisi” çocuklarımız için bir şenliktir.
Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl tüm dünya çocukları ile paylaşılmaktadır.
Milli devlet ve tam bağımsızlık ilkeleriyle birlikte Atatürk'ün devlet anlayışının temellerini oluşturan üçüncü ana ilke, milli egemenliktir. Milli egemenlik, devlet içinde en üstün buyurma kudreti olarak tanımladığımız egemenliğin, millete ait olduğunu ifade eder.
Büyük Millet Meclisi Hükümeti'nin gerçekte milli egemenliğe dayanan bir cumhuriyet olduğu açıktır. Türk halkı bu bilinç içinde egemenliğine sahip çıkmaktadır.
23 Nisan’ın 96. yıldönümünün kutlandığı bugün, milli egemenliğimize sahip çıkmanın onurunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, tüm dünyada sevgi ve barışın her zaman daim olmasını temenni ederim.

-


CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANLIĞI

 

Anadolu’nun Her bir köşesinin işgal edilmesi ile başlayan ve Yunanlıların İzmir’i işgali ile devam eden süreçte Ulu Önder Atatürk bağımsızlık ve egemenlik için Samsun’a çıkmıştır. Erzurum ve Sivas kongreleri ile devam eden bağımsızlık süreci 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulması ile noktalanmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile bağımsız, laik, demokratik, hukuk devletimizin temeli atılmıştır.

Biz, Dünya’nın ilk anti-emperyalist savaşı olan Kurtuluş Savaşını Atatürk önderliğinde bu meclisin varlığı ile kazandık.

Bu meclis saltanatı ve hilafeti kaldırarak; Kişisel egemenliğin ve tek adam saltanatının yerine “Ulusun Egemenliğini” getirmiştir.

Bu meclis, yoksullaşmış, geri bırakılmış, sömürülen ülkemizin yeniden ayağa kalkarak çağdaş, demokratik ve uygar ülkeler arasına girmesini sağlayan temelleri atmıştır.

Ancak, görüyoruz ki; Cumhuriyetimizin, Demokrasimizin ve ulus egemenliğinin önemini kavrayamayanlar saltanatı ve tek adamlığı ulusumuza empoze etmektedirler. Yine görüyoruz ki; Ülkemizin bayramlarından ve Ulusun egemenliğinin gururu ile yaşayan ulusumuzdan, bayramlarını ve coşkusunu koparmak istiyorlar.

Yine görüyoruz ki; Çocuklarına sahip çıkıp onlara bayram hediye eden dünyadaki tek milletin çocuklarının önüne ismini bile telaffuz etmekten iğrendiğimiz vakfın ismini koyuyorlar.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; bağımsız, laik, sosyal, hukuk devletimizin temel değeri olan Cumhuriyeti savunmaktan ve bu değerler için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Ulusumuzun Egemenliğine ve Çocuklarımıza adanan bu güzel ve özel günde; Türkiye Cumhuriyet’inin Egemenliğini ve Çocuklarımızı koruyacağımızı ve onlara asırlar boyunca kutlanacak nice 23 Nisan’lar hediye edeceğimizin sözünü veriyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

 

EĞİTİM İŞ KDZ. EREĞLİ TEMSİLCİLİĞİ:

 

Bugün ulusal egemenliğimizin,  demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 96. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, varlığına kastedilen Ulusumuzun uyanışını; esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve Ulusumuzun temsilcilerinin katılımıyla toplanan Büyük Millet Meclisi, bağımsızlık ve özgürlük hareketinin yürütülmesinde tarihsel sorumluluk üstlenmiştir.

Kurtuluş Savaşı’nın olağanüstü koşullarında, Türkiye Büyük Millet Meclisi, aldığı kararlarla ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyet yönetiminin oluşturulması, çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarının başarıya ulaşmasında büyük rol oynamıştır.

Atatürk’ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur.

Ancak, çağdaş demokrasilerde rejimin temelini oluşturan yasama-yürütme-yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ilkesi, AKP iktidarı döneminde yok edilmiştir. TBMM büyük yara almıştır.

Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi bu yıl TBMM’nin 96. kuruluş yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları “terör ve şehitler” gerekçesiyle iptal edilmiştir. Nişanlarda, düğünlerde, kutlama programlarında boy gösterenlerin, stat açılışında top koşturanların, ulusumuz için böylesine önemli bir kutlamayı terör olaylarını bahane ederek iptal etmelerini gerçekçi değildir.

Her ulusun ulusal varlığının ve kimliğinin göstergesi olan değerleri vardır. Ulusal bayramlarımız, Türk Ulusu olarak bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Ulus olarak topyekûn katılımla ve coşkuyla kutlanması gereken günlerdir. 23 Nisan 1920 tarihi,  Türk ulusunun iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Bu nedenle teröre inat, ulusumuzun birliği ve bütünlüğü için her zamankinden daha coşkulu bir şekilde kutlanmalıdır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük devrimim” dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır.

Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz.

 

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ÖZER:

 

Rektör Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Mesajında: “96 yıl önce bu gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile millet iradesinin egemenliği kayıtsız şartsız kabul edilmiştir.  Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük günü çocuklara armağan ederek, bizlere çocuklarımıza vermemiz gereken önemi göstermiştir. Çocuklar, geleceğimizin güvenceleri ve yarınlara duyduğumuz umutturlar. Bu bağlamda bize çok büyük görevler düşmektedir. Içinde bulundukları topluma, dünyaya duyarlı, önyargısız, yapıcı ve keşfetmeye meraklı nesiller yetiştirmek öncelikli hedeflerimizdendir. Bu bağlamda Bülent Ecevit Üniversitesi olarak yaz ve kış dönemlerinde Çocuk Üniversitesi etkinliği gerçekleştiriyoruz. Böylece çocuklarımızın, kendisini en doğru şekilde ifade edebilen ve dünyayı müsbet ilimler üzerinden algılama yeteneği yüksek bireyler olması için çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra MEDEM (Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) bünyesinde yapılan etkinliklerle toplumumuzun kadim değerlerin önemini, birliktelik ruhunu, yardımlaşmanın mutluluğunu çocuklarımızın da farketmesini hedefliyoruz.

Bu mutlu günde şahsım ve üniversitem adına bütün çocuklarımızın Çocuk Bayramını kutluyor ve onları sevgi ile kucaklıyorum.” dedi.

 

 -


ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın taciz ve tecavüze uğramadığı; laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletinde yaşamak isteğimiz ve kararlılığımızla tüm ulusumuza kutlu olsun!
23 Nisan 1920, Cumhuriyetimizin en temel adımlarından biridir, hatta en önemlisidir. Dört bir yanı işgal edilmiş bir ülkede, halkın temsilcilerinden oluşan bir Millet Meclisi kurulmuş ve Kurtuluş ve Kuruluş’un her adımı uzun tartışmalar sonucu bu Meclisçe alınmıştır. Mustafa Kemal’in Başkomutanlık kararı bunların başında gelir.
Ulusal birliğin ürünü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, zaman içinde bütün türleriyle saltanatı ve egemenliğin kaynağını kutsal bir güce dayandırma anlayışını reddetmiş, ulusal egemenlik anlayışı toplumumuzu laik cumhuriyete dönüştürmüştür.
Temelleri 23 Nisan !920’de atılan Türkiye Cumhuriyeti’nde yönetim, bunları düzenleyen yasalar, kurallar dine dayandırılamaz. Dinin toplumsal yaşamı yönlendirmesini istemek, insanların din ve vicdan özgürlüğünü yok etmeye yönelik tehlikeli bir gidiştir.
Büyük önderimiz Mustafa Kemal’in TBMM’nin kurulduğu “ulusal egemenlik” gününü, dünyada ilk kez “çocuklara bayram” olarak armağan etmesi çok, ama çok anlamlıdır.
Geleceğin yetişkinleri olan çocuklarımızı, laik Türkiye Cumhuriyeti’nde bilimin yol göstericiliğinde, eşitlikçi, özgürlükçü, barışçı, insan haklarına saygılı, yaratıcı ve üretici yurttaşlar olarak yetiştirmeli; onları korumalı, kollamalı ve esirgemeliyiz.
Çocuklarımız eğer iyi eğitim alır, bilinçli yurttaş olursa, seçeceği temsilciler de, ülke yararına çalışır ve gelişmeleri sürdürür, kalkınmayı sağlar.
Çağdaş bir ülke, bir ulus ve en başta da sevgili yurdumuz için, bunun dışında çözümler aramak, 21. yüzyılda asla düşünülmemelidir.
23 Nisan, tüm çocuklarımıza ve ulusumuza kutlu olsun.